Baj, ha édességet adsz a gyereknek? Szabó Zsófi posztja felrobbantotta az Instát
Szabó Zsófi kíváncsi volt, mi az édesanyák véleménye a gyerekük cukorfogyasztásáról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok édesanya nagy dilemmája, adjon-e cukrot tartalmazó édességet a gyerekének, és ha igen, mennyit, illetve a kicsi hány éves korától. Meddig lehet kiküszöbölni, hogy a gyerek társaságba kerülve megkóstoljon cukros nasikat. Egyáltalán ki kell-e küszöbölni, kell-e tiltani, vagy mint minden tiltott dolog, a csoki, süti, cukorka után is annál inkább vágyódik a gyerek, minél inkább rejtegetjük előle. 

Ezzel a dilemmával küzd Szabó Zsófi is, aki egy cukrászdába menet az Instagram-storyjában kérdezte meg követőit, ők hogyan állnak a kérdéshez. 

- Amíg állok a piros lámpánál, arra gondoltam, hogy megkérdezem tőletek, mennyi cukrot adtok a gyereketeknek napi szinten. Mit engedtek meg? Vagy, hogy egyáltalán van-e olyan, aki tudja mellőzni a cukrot gyereke étrendjéből? - tette fel a kérdést az RTL Klub műsorvezetője. 

szabo-zsofi-insta
Fotó: Instagram/Szabó Zsófia

Olyan sokan reagáltak, hogy szinte felrobbant az Instája, így végül posztot is közzétett.  Nem gondolta volna, hogy rajta kívül ennyire sok anyuka rágódik azon, baj-e, ha időnként megenged a gyermekének egy-két édes falatot. 

A kommentelők díjazták, hogy végre egy híresség nem a zéró cukor elvét hirdeti, hanem bevallja, hogy néha a kisfia, Mendel kap a kedvenc édességeiből. A hozzászóló édesanyák azt írták, ez jól is van így, a fő - mint mindenben - a mértékletesség. 

"A kulcsszó a mértékletességben van. Nem szabad megvonni tőlük mindent, nyilván nem kell tömni őket édességgel, de ha szereti és kívánja, nem vált ki allergiás tünetet, egészségére." 

"Beni 22 hónapos. Pl. csokit még sosem evett, de vannak olyan nasik, amikben van minimális cukor, azt szokott kapni. Nagyon szeretek sütni, ezért szinte mindig van itthon valami süti, azokból is szokott 1-2 falatot kapni. Ha fagyizunk is, belenyalhat, vagy kap egy pár falatot. De olyan nem szokott lenni, hogy direktbe neki veszünk tömény édességet."

"Nekem 3 gyermekem van (20, 17, 11).Soha nem tiltottam az édességet, amit kívánt megvettem. Mindig ettek túró rudi, kinder tejszelet, gumicukor... Mind a 3 sportol, soha nem voltak ducik. Most már, mivel nagyok-nagyobbak, már nem is kívánják az édességet. A kávét, teát cukor nélkül isszák. Kakaót például soha nem isznak. Nálunk kb. 1 kg cukor 1 évig is kitart. Biztos szerencsés is vagyok. De szerintem az sem jó, ha tiltva van. Normális kereteken belül szerintem adható. Persze aki beteg vagy túlsúlyos, annak oda kell figyelni."

Szabó Zsófi kisfia

Szabó Zsófi amellett, hogy az RTL Klubon ellátja műsorvezetői teendőit, főállású édesanya is: 2017 decemberében hozta világra kisfiát. Az egyszer biztos, hogy Mendel szerencsés kisfiú, hatalmas szeretet veszi körül őt a családban, nem is csoda, hogy mindegyik fotóján mosolyog.

Ezt is szeretjük