A gyönyörű magyar sportolónő agyvérzést kapott - Várandóssága alatt érte a baj
Egy évvel agyvérzése után tér vissza a pályára Szabó Barbara.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szabó Barbara, a DVTK röplabdázója tegnap hivatalos Instagram-oldalára egy megindító bejegyzést tett közzé, amelyben bevallotta, hogy egy évvel ezelőtt, terhessége 25. hetében agyvérzést kapott.

Amikor a baj érte, csupán 28 esztendős volt, ő maga sem számított rá, hogy vele ez megtörténhet. Az agyvérzés következtében a bal oldala bénult le, a lába teljesen, a kezei pedig körülbelül hetven százalékosan. Az intenzív osztályon kezelték hetekig.

- Sajnos kaptam pár epilepsziás rohamot is ajándékba a kórházi bentlétem másnapján, volt eszméletvesztéssel járó roham is, mit ne mondjak nem volt kellemes - írta a posztjában.

Négy hétig volt kórházban, ez alatt az idő alatt fürdették, pelenkázták őt, és rendszeresen kapta az infúziót. Két hét után ülhetett fel az ágy szélére pár perc erejéig, már ez olyan érzés volt számára, mintha lefutott volna egy maratont. Egy darabig csak járókerettel tudott menni. Szerencsés helyzetben volt, ugyanis a méhében növekedő kislányának semmi baja nem lett.

- Minden egyes nap sírtam. Sírtam, hogy fogok-e járni újra? Ha igen, akkor járókerettel vagy bottal? Zokogtam, hogy Zorkát hogy fogom szoptatni, ringatni, tologatni a babakocsiban? Zokogtam, hogy fogok vele játszani, fogócskázni... borzasztó volt lelkileg. Fizikai fájdalmam nem volt, de lelki annál inkább - írta a posztjában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🍁 #zoralány

Barbi Tamas-Szabo (@barbiszabo) által megosztott bejegyzés,

Tombolt benne az elszántság, hogy újra rendbe fog jönni, nagy erőt adott ehhez az is, hogy hamarosan anyai örömök elé néz, 2018 karácsonyán engedték ki a kórházból, 2019 február 22-én pedig programozott császáros eljárással világra hozta a kis Zorkát.

Szerencsére sikerült úgy felépülnie egy év alatt, hogy visszatér a pályára, és újra röplabdázni fog, a Bors információi szerint szombaton lesz az első meccse. A lapnak elmesélte, hogy sztrókja alatt folyamatosan ellenőrizték gyermeke állapotát.

- Sok minden megfordult a fejemben, de úgy voltam vele, a legfontosabb, hogy a babám egészséges legyen. Pont akkor kezdett mocorogni a hasamban, amikor kórházba kerültem. Ez megnyugvással töltött el, de folyamatosan nézték a szívhangját, és genetikai vizsgálaton is átesett. Szerencsére makkegészséges. Már kilenc hónapos és gyönyörű, igazi rosszcsont.

Ilyen nagy már Kiss Ramóna fia

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit nőtt Kiss Ramóna fia, Noé.

Ezt is szeretjük