Sugár Berci a 90-es évek szívtipró énekese volt - Ma jógaoktatóként keresi a kenyerét
Sugár Berci harmincéves korára teljesen kiégett, a jóga változtatta meg az életét.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sugár Bertalan csupán tízéves volt, amikor a Vígszínház színpadán, a Nyomorultak című előadásban megcsillogtathatta tehetségét. Sokan akkor ismerték meg a nevét, amikor 1992-ben megjelent a Hé, kölyök! című albuma, amelyen hallható a Csöngess be hozzám, jó barát című Generál-feldolgozás is. Ekkortájt szemüveges és duci fiú volt még, évekkel később, 1999-ben azonban szívtipróként tért vissza a zeneiparba Bery néven.

1999-ben jelent meg második albuma, az Ébredj velem! című. Egyik legnagyobb slágere egy évvel később a Váczi Eszterrel készített duettje, az Egyedül volt, ami akkoriban rádiós lejátszási rekordokat döntött meg hazánkban. Legutolsó albuma 2009-ben Disco címmel jelent meg, abban az évben már a 30. születésnapját ünnepelhette. Utolsó lemeze után feladta zenei karrierjét, és más vizekre evezett, vallotta be a Best magazin szeptemberi számában.

- Gyerekkoromban felnőttek elvárásainak kellett megfelelnem, ami nem volt a legideálisabb helyzet, rengeteget szorongtam miatta. Mégis teljes képtelenségnek tűnt akkor, hogy nem a színpadon fogok állni a későbbiekben. Soha nem akartam popsztár lenni, a színház és a film miatt inkább színész lettem volna.

30 éves koromra teljesen kiégtem, már nem éreztem magamat hitelesnek és elég jónak,

el kellett hagynom a kényszerpályát - magyarázta a lapnak.

Többféle területen kipróbálta magát, például dolgozott a vendéglátóiparban külföldön, művészetimanagement-cégnél is alkalmazták. Az Egyesült Államokban is évekig élt, New Yorkban próbált szerencsét, ám ott bevallása szerint rossz társaságba keveredett, ezért muszáj volt hazajönnie. Drogproblémákkal is küzdött, de szerencsére sikerült ezt az addikcióját legyőznie. A fordulópont az életében akkor érkezett el, amikor felfedezte a jógát.

- Az igazi áttörést a jóga hozta el. Amikor először csináltam, úgy éreztem, soha ilyen fizikai kihívással nem találkoztam még, nem értettem, mások hogyan képesek rá. Azt hittem, négykézláb fogok hazamenni, de pont emiatt tartottam ki mellette, mert úgy éreztem, hogy végre találtam valamit, ami képes az egómat lenyomni - mesélte.

A 41 éves sztár napjainkban jógaoktatóként keresi a kenyerét, a Gokul metódust gyakorolja és tanítja. Szerinte ez a fajta mozgásforma arra is tanítja az embert, hogy felül tudjon emelkedni azokon az érzéki örömökön, amiket jelentősen túlértékelünk. Hozzátette, nem él aszkétaként, de képes a mulandó örömöknek kisebb jelentőséget tulajdonítani.

Így megváltoztak a Hip Hop Boyz tagjai

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festenek napjainkban a '90-es évek egyik legnépszerűbb fiúcsapatának, a Hip Hop Boyznak a tagjai.

Ezt is szeretjük