Császár Elődnek szabad, Stohl Andrásnak nem?
Stohl András szombaton hajnalban ittasan karambolozott, és habár mélyen megbánta tettét, balesete megosztja a közvéleményt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Stohl András szombat hajnalban történt súlyos autóbalesete sokaknak joggal okozott hatalmas csalódást, hiszen óriási felelőtlenség ittasan a volán mögé ülni, amellyel az ember nemcsak a saját, hanem mások életét is kockára teszi.

A 43 éves színész május 8-án, szombaton hajnalban karambolozott Budapest és Fót között, minek során ketten is megsérültek, egyikük ráadásul súlyosan. A szemtanúk elmondása szerint Stohl láthatóan részeg volt. Elhajtott a helyszínről, de a rendőrök előállították fóti otthonában, majd vérvételre vitték.

Stohl még szombat délután beismerte az RTL Klub Híradójában, hogy valóban ittas volt a baleset idején, és mélyen megbánta tettét. Alkoholos befolyásoltsága miatt a biztosító nem fizeti ki az általa okozott károkat, arról nem is beszélve, hogy a bíróság további milliós összegeket ítélhet meg a színészt beperlő sérülteknek.

Nem ez az első ilyen eset

Helyzetét súlyosbítja, hogy nem először karambolozott ittasan: 2002 júliusában Aszód és Gödöllő között szenvedett életveszélyes sérüléseket, büntetése pedig 112 ezer forint volt, illetve mintegy két évre bevonták jogosítványát.

Felelőtlen döntésének meglettek a kellemetlen következményei: Stohl András ugyanis önként mondta le az ősszel induló X-Faktor nevű tehetségkutató műsor vezetését, illetve a Nemzeti Vágtán való részvételt. A Duna Televízió pedig úgy döntött, hogy nem szerepelhet többet a Tűzvonalban című sorozatban.

A Nemzeti Színház igazgatója, Alföldi Róbert nyilatkozatot tett közzé, melyben elmondta, hogy mélyen elítéli kollégája tettét, és levették a műsorról azt a két ifjúsági előadást, amelyben Stohl szerepelt, ám június elejéig nem változtatnak a korábbi műsorrenden.

Vastapssal fogadták

Stohl András hétfőn este lépett először színpadra a Nemzeti Színház Tartuffe című előadásában, ahol a nézők vastapssal fogadták, mire a színész könnyek között köszönte meg kollégáinak a közös munkát. A Velvet közvéleménykutatása szerint a nézők többsége a balesetet magánügynek, Stohlt pedig tehetséges művésznek tartja.

Akár elítélik, akár nem, annyi bizonyos, hogy Stohl András hozzáállása lelkiismeretről és bűntudatról tanúskodik. Szemben például Császár Előddel, aki 1998 decemberében okozott halálos balesetet, és bár felmerült a gyanú, hogy kábítószer hatása alatt állt, ő ezt mindvégig tagadta, és nem vállalta a felelősséget a tettéért.

Köztudott, hogy a hazai színészek többsége túlhajszolja magát, egyszerre akár több vidéki és fővárosi színházban vállalnak munkát, amely rengeteg stresszel és ingázással jár. Ez okozta többek között Selmeczi Roland tragikus autóbalesetét is, melyben életét vesztette.

Bajor Imre egyébként egyszerűen oldja meg ezt a problémát, valahányszor alkoholt fogyaszt, még véletlenül sem ül volán mögé, ilyenkor ugyanis mindig saját sofőrje szállítja.

Fotók: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Ezt is szeretjük