Stahl Juditra rá sem ismerni: a TV2 egykori híradósa így megváltoztatta külsejét

Stahl Judit egy sokakat megosztó műsor, a Micukó miatt vállalta be a hihetetlen átváltozást.

stahl-judit-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Stahl Judit a magyar televíziózás egyik legismertebb női arca, előbb híradósként, majd a gasztroműsoraival lopta be magát a nézők szívébe.

Sokakat meglepett, amikor a kettő között, a kétezres évek elején igent mondott a Micukó – A világ ferde szemmel című műsorra. 

Stahl Judit Micukóként

Stahl Judit 2002-ig volt a Tények híradósa, 2003-ban pedig elindult a Stahl konyhája. Ugyanebben az évben került képernyőre a Micukó – A világ ferde szemmel című produkció, amelyben Stahl Judit japán nővé maszkírozva ugratja a magyar sztárokat. 

stahl-judit-micuko
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A felvételek előtt Stahl Juditra fekete parókát adtak, az arcát erősen kisminkelték, kapott egy szemüveget és a japán nők stílusára akkoriban jellemző ruhákat. Az eredmény egészen elképesztő volt, egyszerűen nem lehetett felismerni. 

A koncepció az volt, hogy egy stúdióba hívja el a hírességeket, akiknek azt mondja, ő egy Japánból érkezett tudósító, aki interjút szeretne készíteni velük. A beszélgetés alatt azonban végig nagyon kínosan viselkedett, ráerősítve azokra a sztereotípiákra, amelyek a magyarok fejében élnek a japánokról. 

Stahl Judit, mint Micukó 2003-ban.
Stahl Judit, mint Micukó 2003-ban.
Fotó: TV2/Micukó

Annak ellenére, mennyire kellemetlen volt a helyzet, Hajós András és Keresztes Ildikó például végtelen türelemmel viseltettek Micukó iránt, igyekeztek kedvesek, udvariasak és türelmesek lenni vele. Az adások végén azért szemmel láthatóan megkönnyebbültek, amikor kiderült, Micukó valójában az átváltoztatott Stahl Judit. 

A pillant, amikor Stahl Judit felfedte magát.
A pillant, amikor Stahl Judit felfedte magát.
Fotó: TV2/Micukó

A műsor nagyon megosztotta a közönséget, a hazai japán közösség a megszüntetését követelte. A készítők állították, nem akartak senkit megbántani, Micukó karakterét kedvesnek és cukinak szánták. 

Erdélyi Mónika így nézett ki a TV2 híradósaként

Képes összeállításunkban megnézheted őt és a rég nem látott, egykori TV2-s híradósokat. Szinte rájuk sem ismersz majd!

Cover-fotó: FEM3

Ezt is szeretjük