A 3 gyerekes magyar színésznő váratlanul költözött el férjétől
El is vált
Spilák Klára háromgyerekes anyaként hozta meg a döntést.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Spilák Klára gyerekei is meglepődtek, amikor a színésznő tíz évvel ezelőtt közölte velük, elválik apjuktól - férjével ugyanis szinte egyáltalán nem veszekedtek.

Egy 17 éves lány, továbbá egy 11 és 12 éves fiú édesanyjaként a gyermeknevelés kapcsán mesélt erről az M1 Ridikül című műsorában.

Három gyerekkel vált el

- Mi soha nem vitáztunk a gyerekek előtt. Általában mi nem is vitáztunk. Ugyanis nagyon beleérző ember vagyok, mindig meg tudom érteni a másikat. Ráadásul a gyerekeim apjával nem is tudtam vitatkozni, olyan mértékben lekezelt engem, hogy nem voltam partner. Egyszer csak levegőt vettem, és léptem. Nyilván ezért volt a gyerekek számára döbbenetes, hogy eljöttünk - mesélte Jakupcsek Gabriellának.

Legkisebb gyereke ekkor mindössze két és fél éves volt, mégis leült mindhárom csemetéjével, és elmondta nekik, mi történt: hogy megromlott a viszony közte és az apjuk között. A következményeket sem hallgatta el előttük.

Szerinte eljön az a pillanat, amikor nem lehet egy kapcsolatban tovább maradni, és úgy véli, még így is tovább maradt abban a kapcsolatban, mint egészséges lett volna.

- Azt éreztem, hogy ha most nem lépek, az már engem tesz tönkre, illetve, ha én tönkremegyek benne, akkor a gyerekeim is még inkább sérülnek. Ez egy nagyon nehéz döntés volt, de én azt gondolom, hogy jól döntöttem, annak ellenére is, hogy a kisebbik gyerekemmel a mai napig pszichológushoz járok - árulta el.

Önállóságra nevelte három gyerekét

A Szex és New York Carrie Bradshaw-jának magyar hangja számára fontos az őszinteség és az, hogy gyermekeit partnerként kezelje. Teszi ezt már csak azért is, mert ő túlságosan is óvó családban nőtt fel, ami miatt sokáig önállótlan volt.

- Mindent megkaptam a szüleimtől, amit megkaphattam, igazi szeretetben, odafigyelésben volt részem, ugyanakkor mindentől óvtak. Hetedikes koromban azért kezdtem el atletizálni, mert azt gondoltam, ha naponta járok edzeni, oda már biztos nem fognak elvinni - osztotta meg a Ridikül nézőivel.

Amikor megszületett a lánya, elhatározta, ő másképp fogja nevelni gyermekeit. Őt az első pofonok, az első csalódások nagyon későn érték, későn vált felnőtté, és ezt nagyon megszenvedte. Ettől akarta gyermekeit megkímélni.

- Ha ők hamarabb dönthetnek a saját sorsukról, és viselik ennek a következményeit, hamarabb válhatnak felnőtté, és akkor megkönnyítem az életüket - mondta.

Nagyon türelmes anyuka, talán egyszer jött ki a sodrából, amikor a lánya hároméves volt.

- Vásárolni voltunk, ő pedig elkezdett hisztizni a közért közepén, mert azt akarta, hogy megvegyek neki valamit, amit viszont én nem akartam. Már vonszoltam ki az utcára, ahol aztán levetette magát a havas, latyakos útra. Megfogtam, és bevágtam a kocsi hátsó ülésére, az ajtót meg becsaptam - elevenítette fel  a több mint tíz évvel ezelőtt történt esetet.

Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük