Még mindig szoptatja 2 és fél éves kisfiát! A magyar színésznő nem hallgat másra
Som-Balogh Edina színésznő csak azt nézi, mi a legjobb gyermekének.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Som-Balogh Edina kisfia, Noel két és fél éves, és az édesanya még mindig szoptatja.

A Barátok közt színésznőjét nem érdeklik a negatív vélemények, csak a gyermeke érdekeit nézi.

Som-Balogh Edina még szoptat

A szoptatás még ma is kényes téma: megetesse-e egy anyuka a gyermekét nyilvános helyen, és ha igen, hogyan? Tegye ezt diszkréten bárhol, vagy vonuljon el az illemhelyre, ha nincs a közelben erre alkalmas helyiség?

- Az én tapasztalatom az elmúlt két és fél évből az, hogy nagyon kevés helyen található kismamáknak elkülönített helyiség. Bármerre mentünk, a nyilvános mosdóba kényszerültem Noellel. Nemcsak Magyarországon, de külföldön is, tavaly nyáron például Olaszországban.

Velencében megkérdeztem több helyen, van-e lehetőség arra, hogy valahol megszoptassam a kisfiamat, mire sok helyen azt válaszolták, hogy nincs. Végül egy ruhaüzlet próbafülkéjében oldottam meg - mesélte tapasztalatairól Som-Balogh Edina Jakupcsek Gabriella Duna TV-n futó műsorában. 

Mivel a férjével nem otthonülős fajták, ha úton voltak valahova, próbálta kendőbe burkolózva megetetni a babát, de Noel folyton lekapta róla, a cumisüveget és a cumit pedig nem fogadta el. 

- Amikor nem voltam még anyuka, és szoptató anyát láttam a gyermekével,  automatikusan elkaptam a tekintetemet. Amióta megéltem az élményt testközelből, nagyon jó érzés fog el, ha ilyesmit látok. Szerintem ez a világ legtermészetesebb dolga - mondta.

A színésznő számára az is természetes, hogy Noelt, aki októberben lesz két és fél éves, még mindig szoptatja. Őt és ikertestvérét az édesanyjuk csak egy hónapig tudta ilyen módon táplálni, így nem volt kitől tanácsot kérnie.

A családban azért természetesen mindenkinek volt véleménye arról, meddig kellene Edinának szoptatnia Noelt. Volt, aki úgy vélte, ettől a kisfiú anyámasszony katonája lesz. Végül a színésznő a saját megérzéseire hallgatva döntött.

- Sokat olvastam erről a témáról, végül azt a döntést hoztam meg, hogy Noel és én tudjuk, mi a legjobb neki. Ha nálam keres menedéket, kicsit szopizik - ez általában két perc, nem több -, utána boldogabban megy tovább, mosolyog, minden félelme elmúlik. Nem kínálgatom, de ha odajön, megszoptatom. Két és fél-hároméves kor között bekövetkezik a természetes leválás, majd Noelnél is szép lassan bekövetkezik - véli.

Fotó: MTVA, címlapkép - RTL Klub Sajtóklub.

Ezt is szeretjük