Végső búcsút vettek a tragikusan fiatalon elhunyt magyar sztársportolótól
Eltemették a világbajnok magyar vízilabdázót, Sipos Editet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Örök nyugalomra helyezték Sipos Edit világbajnok magyar női vízilabdázót a hétvégén. 

A 38 éves vízipólósról augusztus elején derült ki, hogy már egy ideje súlyos beteg. Augusztus 13-án örökre lehunyta a szemét. 

Tragikusan fiatalon hunyt el

A magyar vízilabda-válogatott egykori húzóembere és vezéregyénisége évek óta küzdött a gyilkos kórra: agydaganatot diagnosztizáltak nála. Küzdelméről csak a legközelebbi hozzátartozói és a barátai tudtak.

Augusztus 9-én aztán Szamosi Csilla, régi csapattársa a sajtóhoz fordult, hogy elérje azokat, akik szívesen támogatták volna a Sipinek nevezett sportolót a nehéz időkben.

A waterpolo.hu adott hírt elsőként állapotáról. Ezen az oldalukon közzétettek egy számlaszámot is, melyen a vízilabdázót támogathatták. Augusztus 14-én aztán jött a mindenkit letaglózó hír: Sipos Edit előző este nyolc órakor feladta a már öt éve tartó harcot, legyőzte a rák.

A szentesi református sírkertben helyezték örök nyugalomra augusztus 23-án, pénteken. A hozzátartozókon kívül korábbi Szentes-játékosok és válogatottbeli társai, edzők is megjelentek a szertartáson.

Uszodát neveznek el róla

Elképzelhető, hogy Sipos Edit előtt Szentes úgy tiszteleg, hogy létesítményt neveznek el róla.

- Egyelőre ez a gyász ideje, de felvetődött a gondolat, hogy az új szentesi uszodát Sipos Editről nevezzük el. Az uszodának előbb fel kell épülnie: a tervek szerint jövő májusra készülhet el, így addig van idő a névadásról dönteni, ám valóban adja magát az ötlet, hogy Sipos Editről nevezzük el - nyilatkozta korábban Magyar József, a Szentesi Vízilabda Klub elnöke.

Fotó: MTI, szentesinfo.hu

Ezt is szeretjük