Cukrászként kezdte, ma az ország egyik legismertebb humoristája: a konyhából került a színpadra
Sipos Pétert ma mindenki az Irigy Hónaljmirigy énekeseként ismeri.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha felcsendül valahol a Y.M.C.A című dal, a legtöbb magyarnak nem csupán a Village People slágere jut eszébe, sokan egyből az Irigy Hónaljmirigy verzióját kezdik el énekelni. Paródiáikon harminc éve fogjuk a hasunkat a nevetéstől.

Azonban nem sokon múlott, hogy a formáció sose álljon össze. Ha az egyik alapító tag marad az eredeti szakmájánál, sok vicces pillanatról maradtunk volna le.

Sipos Péter cukrászként kezdte pályafutását

Sipos Péter teljesen mással foglalkozott, mielőtt 1990-ben egy szilveszteri bulin új fordulatot vett az élete, és megalapította hazánk egyik legnépszerűbb zenekarát. Fiatalkorában korántsem a rivaldafényben képzelte el a jövőjét, inkább a gasztronómia vonzotta, cukrász szeretett volna lenni.

2020 novemberében A Konyhafőnök VIP versenyzőjeként Rácz Jenő választotta a csapatába.
2020 novemberében A Konyhafőnök VIP versenyzőjeként Rácz Jenő választotta a csapatába.
Fotó: RTL Klub/A konyhafőnök VIP

- A keresztapám volt cukrász, miatta szerettem bele a szakmába. Egészen pontosan a hidegkonyhába, ma is imádom a sonkatekercset, a kaszinótojást. De kiderült, hogy nem lehet csak hidegkonyhásnak tanulni - mesélte a Story magazinnak.

Fel is vették egy szakiskolába, miután egy évig segédmunkásként dolgozott a keresztapja oldalán. Tanulmányai befejeztével munkába is állt. Édesapja segítségével 1988-ban elszegődött egy harkányi cukrászdába dolgozni. 

- Habár cukrászként még csak a szárnyaimat próbálgattam: mosogatás közben mindig énekeltem, a csempézett fal csak felerősítette a hangomat, jó akusztikája volt. Sokszor beszóltak, hogy szeretik, amikor énekelek, de azokat az irgalmatlan visításokat ne erőltessem.

Nem csak a zenével, feleségével is cukrászévei alatt ismerkedett meg. Míg ő a fagyit keverte, későbbi párja az üzlet pénztárosaként dolgozott.

A konyhai rutint az RTL Klub A Konyhafőnök VIP című műsorában is hasznosíthatta 2020 novemberében. Rácz Jenő piros köténnyel jutalmazta főzőtudományát, csapatában egészen az elődöntőig menetelt.

Az Irigy Hónaljmirigyes fiúk akkor és most

Mint mindenkin, rajtuk is nyomot hagyott az idő vasfoga: deres hajjal, de töretlen lelkesedéssel ünneplik, hogy beléptek a harmadik X-be. Képes összeállításunkban mutatjuk, hogy festenek ma az Irigy Hónaljmirigy zenekar tagjai.

Ezt is szeretjük