Ő volt Tutajos a Tüskevárban - 50 év alatt ennyit változott Seregi Zoltán
Fotók
Seregi Zoltán a Tüskevár után nem távolodott el a szakmától.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1966-ban forgatták le Fejér Tamás rendező felügyelete alatt, majd egy évvel később mutatták be a Fekete István kultikus regényéből készült Tüskevár című fekete-fehér ifjúsági filmsorozatot.

A népszerű alkotásban a korszak számos legendás magyar színésze kapott kisebb-nagyobb szerepet, ám közülük a legtöbben sajnos már nincsenek közöttünk. Elhunyt már a Matula bácsit játszó Bánhidi László, az István bácsit alakító Zenthe Ferenc, Piri mama megformálója, Dajka Margit, a Tutajos apját életre keltő Kállai Ferenc, valamint Tábori Nóra és Kis Manyi is.

A fiatal főszereplőt, Tutajost az akkor mindössze 13 éves Seregi Zoltán keltette életre. Őt néhány évvel később még A gyáva című Sarkadi Imre-adaptációban láthattuk, illetve szerepelt a szintén 1967-ben bemutatott Princ, a katona című tévésorozatban.

Az egykori gyereksztár a Tüskevár után fellépett a József Attila Színház néhány előadásában, de végül nem a színészetet választotta. A gimnázium után elvégezte a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem bölcsészkarát, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakára jelentkezett.

Seregi Zoltán Szegeden kezdte rendezői karrierjét, majd a Thália Színháznál töltött el tíz évet. Később számos határon túli magyar színháznak is dolgozott, többek között Nagyváradon, Szabadkán és Komáromon. Jelenleg a békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

Seregi Zoltán felnőttként megírta a Tüskevár folytatásának forgatókönyvét, de a Téli bereket a mai napig nem forgatták le, mivel nem gyűlt össze elég pénz ahhoz, hogy elkészülhessen belőle a sorozat - még akkor sem, ha sokakat érdekelne.

Fotók: Magyar Televízió, Jókai Színház

Ezt is szeretjük