"Már villanyszámlára se futotta" - Schobert Norbert vállalkozása csődbe ment
Schobert Norbertnél az adóhivatal is vizsgálódik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rászállt az adóhivatal Schobert Norbertre. A fitneszguruhoz szerdán állítottak be a felfegyverkezett emberek, elmondása szerint az elmúlt két hétben már harmadjára.

Az utóbbi időben botrányt botrányra halmozó egykori rendőr cége ellen teljes körű vizsgálatot indítottak.

Szétszedik a cégét

Mint ismert, Schobert Norbert még májusban keveredett vitába, amikor először a hanglemezkiadók lázadtak fel a meg nem fizetett jogdíjak miatt. Akkor közel 400 millió forintot követeltek a kiadók, ám az ügy a bíróságig sem jutott végül el.

Nem sokkal később az Artisjus jogvédő szervezet is benyújtotta követeléseit, amely eleinte 50 millió forint körül mozgott, mostanra azonban már "csak" 21 milliót akarnak behajtani.

A NAV most nemcsak szerzőjogi kérdések miatt kutakodik, hanem teljes körű átvilágítást tartanak. Lefoglaltak több mint 12 ezer darab fitnesz-DVD-t, és megkezdték a vizsgálatot a cég ellen.

Míg kedden az adóhivatal annál a cégnél tett látogatást, amely korábban éveken keresztül terjesztette a Schobert házaspár fitnesz-DVD-it, addig szerdán már Norbi irodájában és később a gyáli telephelyen - ahol az Update-termékeket raktározzák - végzett ellenőrzést.

Volt, hogy a villanyszámlára se futotta

A fitneszpápa a Facebookon erről hosszasan értekezett is. Mint írja, egyáltalán nem haragszik a NAV embereire, hiszen ők csak a munkájukat végzik, amúgy kedvesek és illedelmesek. Azt biztosan tudni véli, hogy feljelentették őket. Két hete jövedéki ellenőrzést tartottak náluk a sörük miatt, később pedig feketemunkásokat kerestek, ugyanis egy telefonáló szerint hat ilyet is foglalkoztat Schobert.

- Életembe egyszer volt hátralékom négy éve, amikor nem ment az éttermem és nem bírtam időre fizetni. Bezártunk, kifizettem, ennyi. Az nehéz korszak volt, mert villanyszámlára is alig futotta, nem beszéltem róla. Nem szoktam cicózni a hatóságokkal, súlyos adókat fizetünk és sajnos előre, mert ez a törvény. Mindenki a dolgát végzi. Mi is, a jóakaró is, az egyenruhás fiúk is - írta.

Schobert Norbert még hozzátette, a vagyonosodási vizsgálatnak is szívesen aláveti magát, hiszen nincs csodavillája, offshore cége vagy külföldi bankszámlája. Mint mondta, volt, amikor bírságot kellett fizetnie, hiszen tökéletes cég és tökéletes ember nem létezik, ám sosem szeretett kibújni a dolgok alól.

A fitneszguru úgy gondolja, mindenki megkapja, ami jár neki, ő is megfizetett a hibáiért, és szerinte az is bűnhődni fog, aki őket folyamatosan feljelenti.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence

Ezt is szeretjük