Schobert Norbi a duci gyerekeket kritizálta - Szétszedik a Facebookon
Schobert Norbi posztjában azt taglalja, miért van szerinte annyi elhízott gyerek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Schobert Norbi időről időre megoszt az oldalán olyan fotókat és véleményeket, melyeken rengeteg ember felháborodik. Tegnap esti posztja is ilyen, melyben azt írta, "az Update a normális szénhidrátterhelés, nem az, amit a mai gyerekek ma kapnak". Illusztrációként posztolt egy képet átlagos testalkatú gyerekekről, ami 1920-ban készült, egyet napjainkban fotózott, elhízott gyerekekről és harmadikként egy felvételt a saját gyerekeiről. 

A kommentelők rögtön elkezdték szapulni Norbit: egyrészt sokan sértőnek találják, ahogy a duci gyerekeket kezeli, és lerendezi pár mondattal, amikor a túlsúlyos emberekből él, és gyerekként maga is kövér volt, másrészt nem a szénhidrátcsökkentett termékeken áll vagy bukik, hogy valaki elhízott vagy sem, hanem azon, mennyire egészségesen és mértékletesen táplálkozik, illetve mennyit mozog. 

"Én személy szerint soha nem gondoltam volna, hogy pont Norbi és Réka fognak "kvázi" gúnyolódni duci gyerekeken! Nekem ez nagyon rosszulesett! Az én lányom, aki 10 éves, majdnem így néz ki, és már több mint 1 éve küzd a súlyával. Aki előtte nem ismerte, nem látta, azt mondja rá, hogy kövér, pedig sokat karcsúsodott! Ez egy hosszú folyamat! Ezt pontosan nekik kellene tudni a legjobban! Zárójelben jegyzem meg, lassan 2 éve Norbi-menün él! Akkor a poszt alapján ő nem jó reklám, mert előtte nem látták, milyen volt, csak egy jelenlegi állapotot, ami Norbiéknak azt tükrözi, hogy kövér, bezzeg az ő gyerekei! Elhamarkodott volt ez Norbi, és sértő, de nagyon!"

"Te nem vagy normális! Nem minden elhízott gyerek tehet arról, hogy nem olyan csinos, mint a gyerekeid. Lehet, hogy valamit jól csinálsz, de ez a kommunikáció, amit képviselsz, kritikán aluli, és jóérzésű ember nem dicsérettel reagál erre a posztra. Legalább a kislány arcát takarnád el! Jézusom! Egy 6 éves, rendszeresen sportoló és egészségesen étkező, nagyon csinos kislány anyukájaként háborított fel ez a poszt. Nem a szőlő savanyú!"

"Az én gyerekeim vékonyak és izmosak, mert mindennap sportolnak... sok szénhidrátot esznek pl. banán, rizs, stb., viszont gyártott élelmiszert ritkán..."

A hozzászólók arra is felhívják Schobert Norbi figyelmét, hogy gyerekként ő maga is kövér volt, ezért rengeteget csúfolták. Lehetne figyelmesebb is a túlsúlyos emberekkel, pláne a gyerekekkel. Emellett posztoltak pár régebbi képet a nagyobbik fiáról és a lányáról, aki szintén nem volt mindig olyan izmos és vékony, mint most. 

"Akkor a te szüleid valamit nagyon rosszul csináltak! Arra nem tanítottak meg, hogy ne űzz gúnyt a másikból? Vagy most te adod vissza azt, amit kaptál gyerekként?"

"Azért ne felejtsük már el, hogy pár éve a most fotózott fiacskája igen kerekded volt! Pedig akkor is az ön fia volt! Akkor vmit rosszul csinált eddig ezek szerint?! Ugyan már! Kezd sok lenni ez az önfényezés!"

schobert-norbi-posztok
Fotó: Facebook/Update LOW CARB

"Régen is ettek cukrot meg édességet a gyerekek. Viszont rengeteget mozogtak a szabad levegőn. Főleg nyáron. Mi is. Reggeltől estig. A mostani gyerekek sokkal kevesebbet mozognak, többet játszanak bent a kütyüikkel. Nem beszélve arról, hogy ma már sokkal több a feldolgozott élelmiszer, mint régen. De van élet a Te kajáidon túl is. Lehet egyensúlyt tartani anélkül is, hogy ezeket egye az ember. Szerintem. Ez pont a két véglet, amit itt felhoztál. A régi fotó felejtős is. Az tökre nem ide tartozik. Szerintem."

Végezetül azt is felróják Schobert Norbinak, hogy a neki nem tetsző, negatív kommenteket törli a Facebook-oldaláról. Ha kritizál másokat, neki is el kellene viselnie a más véleményen lévők kijelentéseit. 

"Kedves Norbi! Szeretnék egy egyszerű kérdésre választ kapni. Miért törli ki az önnek nem tetsző véleményeket? Nem értem. Ez egy hivatalos oldal, ön közszereplő. Ezzel csak a saját hitelét rontja, a kudarcba fulladt fogyásokat vagy a termékeivel kapcsolatos problémákat is így eltussolja akkor ezek szerint? Mert ezek a hírek terjednek, én nem akarom elhinni, de ez a viselkedés erre utal. Cenzúra? Kitörli az oda nem illő tartalmakat?"

Ezt is szeretjük