Több mint 1 milliárd forint nyereség: Sarka Kata és Rogán Cecília ennyit keresett közös cégével
Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília közös cége elképesztő profitrátát ért el 2021-ben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília közös cégét gazdasági csodának nevezi cikkében a 24.hu, mely azt írja, 85 százalékos profitrátát értek el a kis budai cégükkel 2021-ben, vagyis 100 forintnyi bevételből 85-öt zsebre tudtak tenni. Ez összesen több mint egymilliárd forintnyi adózott nyereséget jelent. 

A 85 százalék kiugró, a nagy és sikeresnek mondható hazai médiacégek profitrátája is csupán 10 és 20 százalék között mozog.

Sarka Kata és Rogán Cecília cége

A twn.hu nevű bulvároldalt üzemeltető Top News Hungary Kft. sikere azért is nagyon érdekes, mert a médiavállalkozás mindössze nyolc alkalmazottal ért el tavaly több mint 1,56 milliárd forintnyi árbevételt. Ebből 1,33 milliárdnyi az adózott eredmény, a nyereséget a tulajdonosok - a jegyzőkönyv szerint - a május 31-ei taggyűlésen hozott döntést követően osztalék formájában ki is utalták maguknak.

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata a márciusban megrendezett Glamour-gálán.
Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata a márciusban megrendezett Glamour-gálán.
Fotó: Femina/Csabai Kristóf

„A médiacég nyilvános beszámolója szerint az 1,5 milliárdos bevétel kizárólag a főtevékenységéből, azaz a „világháló-portál szolgáltatásból” származott. Azaz nem tanácsadásból, rendezvényszervezésből vagy más egyéb kiegészítő tevékenységből - és épp emiatt lesz összemérhető a Sarka-Rogán médiacég teljesítménye más, hasonló médiavállalatokéval” - olvasható a hírportálon. 

Érdekes, hogy az említett oldal olvasási statisztikái hazai viszonyok közt szerénynek mondható, a twn.hu a Gemius június 27-i adatai alapján a 130. lett a magyar portálok látogatottsági listáján valamivel több mint 33 ezer látogatóval, míg április 3-án csupáncsak 1400 olvasó kattintott rájuk. A Facebookon 22 ezres a követőtáboruk, de aktivitást alig mutatnak. A követőik május 23-án kaptak posztokat, illetve hosszú kihagyás után ma kitettek két cikket a közösségi oldalra. 

A 24. hu azt is kiemeli, hogy twn.hu-nál még a főszerkesztő nevét sem tüntetik fel, és egy szerkesztőségi telefonszám sem szerepel az oldalon.

Sarka Kata ilyen volt, ilyen lett fotói

Sarka Kata fotókat ma már elsősorban az Instagram-oldalára posztol, a közösségi platformhoz 2012 őszén csatlakozott. A háromgyerekes híresség azóta rengeteget változott. 

Ezt is szeretjük