A 90-es évek kedvenc rádiósa volt Rókusfalvy Pál: 57 évesen már többszörös nagypapa

A népszerű műsorvezető, Rókusfalvy Pál első unokája 2017-ben, a második 2020-ban jött a világra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rókusfalvy Pál nevét 1991-ben ismerte meg az ország rádiós műsorvezetőként. Bár tíz évvel korábban zenészi pályáról álmodott, 1983-ban zenekarával meg is nyerték az akkori Ki mit tud?-ot, végül a média világában vetette meg a lábát. Az ezredfordulóig a Danubius Rádió szerkesztő-műsorvezetője, majd ügyvezető igazgatója volt.

2000-ben először hobbiszinten kezdett borászkodni, majd a szerelemprojekt sikeres vállalkozássá nőtte ki magát. Megalapította a Rókusfalvy Pince Kft.-t, ezután 2002 októberében megnyitotta saját nevével fémjelzett fogadóját Etyeken. 

Rókusfalvy Pál 57 évesen többszörös nagypapa

Az 57 éves híresség nagyon családcentrikus ember, szerinte nincs is ennél szorosabb kötelék. Második házasságából két lánygyermeke született, 2007-ben Janka, 2011-ben Luca. Első felesége szintén két gyermekkel ajándékozta meg, az 1990-ben született Lilinek a műsorvezetés terén adta át a stafétabotot, az 1992-ben világra jött Paliból pedig borász lett. 

rókusfalvy-pál-1
Fotó: YouTube/Családvarázs

Legidősebb lánya révén már kétszeres nagypapa. A nagyszülőség örömeit először 52 évesen tapasztalhatta meg. Elsőszülött unokája, Boldizsár 2017-ben jött a világra, őt egy kislány, Panka követte 2020-ban. Bár ma már lubickol a nagypapaszerepben, eleinte barátkoznia kellett a gondolattal.

- Nagyon örülök neki, hogy apa fiatalon lett nagypapa, de nehezen nyelte le, dolgozta fel a legelején, hogy akkor ő most papa lesz. Aztán nagyon jól rákapott az ízére - ecsetelte Rókusfalvy Lili a Családvarázs című műsorban 2021 októberében.

rókusfalvy-lili
Fotó: YouTube/Családvarázs

- Furcsa volt először, amikor Boldi már tudott beszélni, és rángatott, hogy Pali papa. Én meg kerestem, hogy hol van apukám, aki ott sem volt. Ilyenkor tudatosul az emberben, hogy most már én vagyok a Pali papa - tette hozzá Rókusfalvy Pál.  

A sztár egyébként nem klasszikus nagypapa, lánya elmondása szerint nem az a típus, aki órákon át tologatja a gyerkőcöket babakocsiban a parkban. Inkább motorra pattanva látogatja meg őket, vagy elviszi Boldizsárt pár kör traktorozásra az etyeki birtokon.

Prokopp Dóra egykor és ma

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott Prokopp Dóra, a Szerencsekerék egykori háziasszonya az évek során. 

Ezt is szeretjük