"Ilyen embertelen helyzetben nem hiszem, hogy van helye az örömnek" Könnyek és dráma a Rising Starban
Két énekes esett ki a műsorból.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vasárnapi Rising Star a szokásosnál is több izgalmat tartogatott, hiszen a műsorba továbbjutott hat énekes - Singh Viki, Várhegyi Lucas Palmira, Gondi Helén, Fehérvári Gábor Alfréd, Czibi Norbert, Peter Sramek - közül ezúttal ketten estek ki.

A többiek viszont február 15-én, vasárnap már a nyerésért énekelnek majd a Rising Star első évadának döntőjében.

A versenyt Peter Sramek nyitotta a Ding Ding Donggal, melyet Csonka András vitt sikerre hazánkban. A közönséget és a zsűrit is megosztotta a produkció, míg Pásztor Anna és Mező Misi nemmel voksolt rá, addig Feke Pál dicsérte, hogy tud lírai és vicces is lenni a színpadon. Végül 58%-ot gyűjtött.

Őt követte Czibi Norbert a House of the Rising Sun klasszikussal, előadása annyira meggyőző volt, hogy 74% szavazott rá igennel. Gondi Helén ellenben Jessie J, Ariana Grande és Nicki Minaj: Bang Bang című slágerével nem jól választott, Mező Misi be is vallotta, neki nem tetszett, ráadásul a dal hangfekvését sem találta megfelelőnek Helén hangjához. Mindössze 43% igen-szavazatot kapott. 

Fehérvári Gábor Alfréd a Sex on Fire című dallal tüzelte fel a nézőket és a zsűrit - sikerrel, hiszen 72%-ot gyűjtött, Singh Viki pedig balladai hangulatot teremtett a Szomorú vasárnappal, őt 70%-ra értékelte a zsűri és a szavazóközönség.

Az első kör utolsó fellépője volt Várhegyi Lucas Palmira, aki egy lendületes slágerrel készült, az I Will Survive mixet adta elő, amivel az est legmagasabb szavazatszámát, 79%-ot gyűjtötte, így ő biztosan továbbjutott a február 15-i döntőbe. Feke Pál úgy vélte, hogy az a sokoldalúság és alázat, amit Mira hétről hétre mutatott a produkcióiban, megalapozta a helyét a döntőben, ezért is gratulált neki a továbbjutáshoz.

Peter Sramek
Gondi Helén

Összevetve az első kör eredményeit, Gondi Helénnek kellett távoznia elsőként a műsorból. Mező Misi szerint most legalább egy ország megtudta, hogy azt a jó hangú és jó mozgású lányt, aki Caramel mögött énekelt a koncerteken, Gondi Helénnek hívják, és biztatta Helént, hogy próbálja a későbbiekben kamatoztatni ezt az országos ismertséget.

- Nem vagyok szomorú, hálás vagyok Istennek, hogy itt lehettem és hatalmas nagy élményeket szereztem. És nem csak azt tapasztaltam meg, milyen az, amikor sokan szeretnek és szavaznak rám, hanem azt is, hogy ki az, aki tényleg velem van - mondta búcsúzóul Helén.

Czibi Norbi
Fehérvári Gábor Alfréd

A második kört ismét Peter Sramek nyitotta meg, ezúttal egy lírai szerzeménnyel állt a közönség elé - a Kicsi, gyere velem rózsát szedni érzelmes előadásával lekenyerezte a nézőket és a zsűrit, 73%-nyi igen-voksot kapott. Pásztor Anna, aki az első dalnál nemmel szavazott az énekesre, most lelkesen megjegyezte, hogy ez az, amit vár tőle.

Czibi Norbi a Padlás című musicalból adott elő egy dal, a Fényév távolságot annak idején Kaszás Attila hangján szerette meg az ország, de Norbi most méltó utódja volt a tragikusan elhunyt magyar színésznek. 72%-nyi igen-szavazatot ért a produkciója. Mivel Peter ennél többet kapott, így személyében meglett a második döntős Mira mellé.

Fehérvári Gábor Alfréd szintén egy magyar dallal próbálta meggyőzni a voksolókat, ő a Neked írom a dalt énekelte el, de három százalékkal lemaradt Norbitól, 69%-kal úgy tűnt, nagy az esély, hogy kiessen a műsorból. Czibi Norbi viszont ezzel automatikusan a harmadik döntős lett, így nem is tudott megszólalni a benne felgyülemlő érzésektől, csak zokogott.

Várhegyi Lucas Palmira
Singh Viki

Utoljára Singh Vikié volt a színpad, az Ain't Nobody slágert adta elő felszabadultan és mosolyogva, ám sajnos még ez sem volt elég a továbbjutáshoz: hiába a zsűritagok négy igen szavazata, 60%-kal neki kellett távoznia másodikként a Rising Star elődöntőjéből.

Egyúttal Alfréd lett a negyedik döntős, akit látszólag sokkolt a hír, és csak annyit tudott felelni arra a kérdésre, hogy örül-e, hogy "ilyen embertelen helyzetben nem hiszem, hogy van helye az örömnek".

Singh Vikinek állva tapsolt a zsűri és mindannyian dicsérő szavakat intéztek hozzá, Kero szerint igazi nagy szólókarrier áll még előtte.

- Sokkal több történt itt, mint amiért eleve elindultam, persze most egy nagy kő is leesett a szívemről, örültem volna a döntőnek, de hálás vagyok mindazért, ami történt - búcsúzott Viki a Rising Startól.

A Rising Star első évadának döntője február 15-én lesz, amikor az is kiderül, ki lesz a tehetségkutató verseny győztese.

Fotók: Facebook/Rising Star

Ördög Nóra estélyiben

Nézd meg, milyen szép ruhákban állt már színpadra a műsorvezető!

Ezt is szeretjük