Egy hónap alatt két új műsort kapott! Kicsoda a köztévé 23 éves sztárja, Rátonyi Krisztina?
Nézd meg!
Ismerd meg Rátonyi Krisztinát!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csoda, ha a mindössze 23 éves Rátonyi Krisztinát a köztévé új üdvöskéjének nevezik: egy hónap alatt két új vetélkedőt is rábíztak.

A Balatoni Nyár című műsorban Anger Zsolttal
A Bízunk benned című vetélkedő műsorvezetője

A fiatal tehetség persze nem most kezdte karrierjét, már gyerekként kamerák elé állt, és színpadon szerepelt.

Kisgyerekként állt a kamerák elé

Rátonyi Krisztina hatéves korában már a Magyar Állami Operaház színpadán állt, játszott az Erkeltől az Operetten és a Madách Színházon át a Vígszínházig több teátrumban.

A televízióban kilencévesen, a Családi kör című műsor egyik epizódjában szerepelt először. Több mint egy évig többedmagával a Kölyökidő utódműsorát, a Képben vagyunkot vezette, később pedig a Klipperek, illetve a Cimbora egyik műsorvezetője lett.

2012 szeptemberében a Noé barátai című szombatonként jelentkező műsor háziasszonyává vált, idén nyáron pedig kiválasztották a Balatoni Nyár című élő műsor egyik műsorvezetőjévé. A magyar tenger partjáról  egy héten át a tapasztalt Szujó Zoltánnak, majd az ugyancsak újoncnak számító Anger Zsolt színésznek volt a partnere.

- Az első adás előtt remegett kezem-lábam, de Szujó Zoli megnyugtatott, hogy csak figyelnünk kell egymás rezdüléseire, és minden rendben lesz. És valóban így volt. A páros műsorvezetés olyan, mint egy tánc: tudni kell, mikor vezetsz te, és mikor kell hagynod magad vezetni. Ha a társam volt jobban otthon egy témában, akkor én csak feldobtam a labdát, hagytam őt beszélni, ha én, akkor fordítva - mesélte a fiatal tévés a Feminának. 

Egy hónap alatt két vetélkedő

A köztévé vezetősége olyan elégedet volt vele, hogy ő lett Kovács Koko István oldalán az M2-n november 10-én indult saját gyártású gyermekvetélkedő, A legokosabb osztály női műsorvezetője.

- Ezt a feladatot picit jutalomjátéknak mondanám, hiszen nekünk annyi volt a feladatunk, hogy átvezessük a harmadik-negyedik osztályos gyerekeket a mókás feladványokon. Kokóval attól tartottunk csak a forgatás során, hogy megtörik a gyerekek kezdeti lelkesedése a leállások és a szünetek miatt, de nem így történt. Velük mentünk a büfébe vagy ki a szabadba, hogy továbbra is jól érezzék magukat - árulta el.

A vasárnap esténként jelentkező A legokosabb osztály döntőjét december 22-én, az M2 gyerekcsatorna első születésnapján tartják, de az iskolák részéről olyan nagy az érdeklődés, hogy elképzelhető, lesz folytatása a jövő évben.

Rátonyi Krisztina semmiképp nem marad vetélkedő nélkül: ma estétől ő vezeti - mégpedig egyedül - az M1 új, Bízunk benned! című műsorát, melyben egy baráti társaságnak és választott kapitányának helyesen kell válaszolnia a kérdésekre ahhoz, hogy a csapat megvalósíthassa az álmát. Az első adásban a világbajnok férfi párbajtőr csapatot láthatja a közönség, de a játékosok között lesznek a Madách Színház művészei is.

- Erre az 52 perces, főműsoridős vetélkedőre már a felvételek megkezdése előtt sokat készültünk. Nemcsak a kérdéseken, de a megjelenítésen, a mozgáson is rengeteget dolgoztunk: mivel a kamerák majdnem 360 fokban mozognak, előre meg kellett terveznünk például, hogyan mozgatom a csapatot és a fő játékosukat a nagyszabású díszletben - mondta az új vetélkedőről.

Természetesen továbbra is vezeti a Noé barátai című magazinműsort is, ami idén januárban három hónapra leállt, de 2014-ben ez nem így lesz, január 4-én már ismét jelentkeznek vele.

Azt se felejtsük el, hogy míg a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál hazai előválogatójának, A Dalnak a műsorvezető párosa ismét Novodomszky Éva és Gundel Takács Gábor lesz, addig a backstage-ben Rátonyi Krisztina és Harsányi Levente fogja kérdezni az előadókat.

Fotó: MTVA/Gálos Mihály Samu, Nagy Zoltán

Ezt is szeretjük