Mégsem öngyilkos lett a volt felesége? Az énekes súlyosan bántalmazta a nőt
Bertrand Cantat magyar felesége talán mégsem öngyilkos lett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újraindította a nyomozást a bordeaux-i ügyészség Bertrand Cantat francia rocksztár volt felesége, Rády Krisztina halálának ügyében.

Három évvel ezelőtt a rendőrség azt állapította meg, hogy a kulturális szervező, a Párizsi Magyar Intézet egykori művészeti vezetője öngyilkos lett, de ezt új bizonyítékok megkérdőjelezik.

Bántalmazta a párját

Rády Krisztina és a Noir Désir együttes frontembere 1993-ban, Budapesten, a Sziget Fesztiválon ismerkedtek meg egymással. Fiuk, Milo születése után 1997-ben házasodtak össze. 

A magyar feleség kislányukkal, Alice-szal volt várandós, amikor férje 2002 júliusában megismerte a szintén házas Marie Trintignant színésznőt, akiért az év szeptemberében elhagyta feleségét és immár két gyerekét.

2003 júliusában a francia színésznőt a rocksztár is elkísérte egy litvániai forgatásra, ahol egy féltékenységi jelenet miatt kirobbant veszekedésben olyan súlyosan bántalmazta a nőt, hogy az kómába esett. Csak másnap hívott hozzá orvosi segítséget, de Marie Trintignant életét a kórházban már nem tudták megmenteni, pár nappal később meghalt.

A férfit tettéért 2004-ben nyolcévi szabadságvesztésre ítélte a vilniusi bíróság. Rády Krisztina ekkor került a francia média érdeklődésének középpontjába: a volt feleség a perben tanúként, majd Cantat bebörtönzése alatt is végig támogatta a francia rocksztárt. 

Mégsem öngyilkos lett

Az énekest 2007-ben jó magaviselete miatt feltételes szabadlábra helyeztek, és ő visszatért családjához. 2010 januárjában aztán a feleséget holtan találták. Cantat is a házban tartózkodott, de aludt, amikor a 42 éves nő az eddigi feltételezések szerint öngyilkos lett.

Rády Krisztina halálának ügyében október 17-én, múlt csütörtökön újrarendelték a nyomozást - értesült az Europe1 francia kereskedelmi rádió. A nő utolsó élettársa, François Saubadu még augusztusban kérte az eljárás újraindítását, miután egy, a közelmúltban nyilvánosságra került magyar nyelvű felvételből kiderült: halála előtt a kétgyerekes anya rettegett erőszakoskodó volt férjétől. Saubadut és várhatóan több tanút újra kihallgatnak majd.

A volt élettárs ügyvédje, Yael Mellul szerint a 2009. július 3-án készült felvételen Rády Krisztina teljesen egyértelműen beszél a fizikai és pszichikai erőszakról, amelyet Bertrand Cantat gyakorolt rá. Véleménye szerint a nyilvánossá vált üzenet "olyan új elem, amely teljesen más megvilágításba helyezi az öngyilkosság körülményeit".

A 7 perc 33 másodpercig tartó, szüleinek címzett hangfelvételen Rády Krisztina - aki nyilvánosan soha nem vádolta meg volt férjét - arról beszél, hogy nagyon fél Cantat-tól, aki megütötte, és szerinte őrült, az élete "pokollá" vált mellette.

Bertrand Cantat együttese, a Noir Désir 20 éven át a francia alternatív rock egyik legmeghatározóbb zenekara volt a frontember bebörtönzését megelőzően, 2010 decemberében azonban feloszlott. Az énekes azóta visszatért a színpadra, új szólólemeze Horizons címmel november 25-én jelenik meg.

Ezt is szeretjük