29 év van köztük! A magyar színész kolléganőjéhez fűződő viszonyáról mesélt
Szerednyey Béla és Psota Irén között sajátos kapocs alakult ki.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Psota Irén kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznőnk, aki egyben a Magyar Köztársaság érdemes művésze és kiváló művésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és a Nemzet Színésze, mostanában azonban egyre kevesebbet hallani róla.

A 83 éves művésznő jó ideje visszavonult a színpadtól, nem vállal fotózást és interjút sem ad, keveset mutatkozik nyilvánosan, de még látogatókat is csak nagyon ritkán fogad.

Különös kapocs

Szerednyey Béla azonban régi barátja, aki néha bebocsátást nyer az otthonába. Kettejüket különös kapcsolat fűzi egymáshoz.

Barátságuk lassan negyed évszázados, még a Madách Színházban találkoztak. Olyan is volt, hogy a köztük lévő 29 év korkülönbség ellenére egy párt játszottak.

- Ha eszembe jut, felugrom hozzá, kéthetente-havonta. Sűrűbben nem is akarna látni. Jó vele beszélgetni, mindig sokat nevetünk együtt, kíváncsi rám, és ha magánéleti problémám volt, mindig segített - árulta el a színész.

Azt is hozzátette, hogy különleges, anya-fiú kapcsolat van köztük. A művésznő tréfásan Fiómiónak becézi őt, ő pedig Anyavajának szólítja.

Nem tér vissza a színpadra

- Nekem ő nem a pótanyám, hanem a Psotanyám! Pontosan egy időben született az édesanyámmal, aki sajnos már nem él - mesélte.

Később Szerednyey Béla azt is elárulta, évek óta győzködi Psotát, hogy térjen vissza a színpadra, de hiába, az már nem akar közönség elé állni.

- Sokan nem tudják időben abbahagyni, pedig, mint tudjuk, a fenségest csak egy hajszál választja el a nevetségestől. Ő úgy tudott elvonulni, hogy fenséges maradt - mondta.

- Nekünk ez rossz, mert hiányzik, és persze a nézőknek is rossz, mert még rengeteg embert meg tudna nevettetni vagy éppen ríkatni. Ám ha ő úgy érzi, hogy eddig, és ne tovább, akkor nekünk kötelességünk tiszteletben tartani a döntését - fejtette ki véleményét a magyar színjátszás egyik igazi ikonjáról.

Ezt is szeretjük