52 évesen elhunyt Barcelona magyar olimpikonja: ráomlott egy szálloda fala

Petrovics János ökölvívó tragikus balesetben hunyt el 52 évesen.

Petrovics János meghalt

Július 8-án elhunyt Petrovics János ökölvívó, magyar olimpikon, aki az 1992-es barcelonai olimpián a férfi könnyűsúlyú versenyszámban indult. Halálhírét tegnap szűkszavúan olvashattuk, azóta kiderült, hogy 52 évesen tragikus balesetben halt meg. 

Petrovics János meghalt

Petrovics János 1971. augusztus 9-án született Dombóváron, itt ismerkedett meg 12 évesen a sportággal.

"Pályafutása során három amatőr magyar-bajnokságot nyert, volt világbajnoki résztvevő, profiként több magyar és nemzetközi címmérkőzésen lépett kötelek közé" - írta a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Facebook-oldalán, ahol megosztották a halálhírt. 

Az 1992-es barcelonai olimpián Paul Griffin, Toncho Tonchev vagy Oscar De La Hoya ellen is a ringbe lépett. A Guerrero becenévvel illetett bokszoló utolsó profi meccsét 2018 decemberében vívta Szlovákiában.

petrovics janos
Fotó: MTI/Németh Ferenc

Kiderült, Petrovics János egy balesetben vesztette életét, ami Hévízen, az Aqua Hotel bontási munkálatai közben történt, ráomlott egy fal. 

„A kiérkező mentők többször próbálták újraéleszteni az egykori kiválóságot, de sajnos az életét már nem tudták megmenteni. A keszthelyi rendőrkapitányság halált okozó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség ügyében indított eljárást” - írta a sportal.hu

Az szakportál úgy tudja, Petrovics János az elmúlt időszakban építkezéseken dolgozott, és Zalaegerszegen élt. 

Cover-fotó: MTI/Németh Ferenc

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük