Pataky Attila hosszú hajú nőfaló volt 30 éve
Pataky Attila, az Edda Művek frontembere fiatalon nemcsak hosszú hajat növesztett, hanem egy karakteres bajuszt is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pataky Attila egyik jellegzetes ismertetőjegye kopaszsága, ami nélkül manapság el sem tudnánk képzelni őt. Ám az 59 éves rockzenész nem volt mindig ilyen, sőt, mi több, fiatalon kifejezetten hosszú sörénye volt, arcszőrzetéről nem is beszélve!

A népszerű énekes-dalszerző személyes archívumából származó, évtizedekkel ezelőtt készült fekete-fehér fotók tanúsága szerint az Edda frontembere a hetvenes-nyolcvanas években igazi nőcsábász volt, aki a hosszú haj mellé méretes bajuszt is növesztett!

Hobbizenészként kezdték

Pataky a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem hallgatója volt, amikor barátaival hobbizenészként különféle fellépésekkel - például az egyetem Boci bárjában adtak koncertet hetente - egészítették ki ösztöndíjukat.

Ám míg társai csak pénzkereseti lehetőségként tekintettek a zenére, addig Pataky, miután sportkarrierje félbeszakadt, hivatásaként élte meg az éneklést és dalszerzést. Nem véletlen, hogy az alapító Halász József távozása után ő vette át a zenekar vezetését.

Ő állt a zenekar élére

Halász József, vagy ahogy becézték, Jozsó később visszatért, ám halálos beteg lett, Pataky többi zenésztársa pedig a civil életben való érvényesülést választotta a hetvenes években.

Pataky Attilát ez sem tántorította el a zenétől, új tagok toborzásával 1978-ban újjászervezte az együttest, amelyet onnantól kezdve Edda Műveknek hívtak. 1980-ban jelent meg első lemezük, egy évvel később a második, a többi pedig már történelem.

A magánéletben Pataky már nagypapa, első fia, Gergő 1976-ban született, második fia, Attila Csaba 2003-ban látta meg a napvilágot.

Fotók: Europress

Ezt is szeretjük