Ma 70 éves Pataky Attila - Felismered fiatalon, hosszú hajjal?
Ritkán látott fiatalkori fotókon az 1951. július 2-án született Pataki Attila.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Pataky Attila 1951. július 2-án született Miskolcon. 14 éves korában a DVTK igazolt futóversenyzője lett, de már középiskolai évei során tagja volt alkalmi zenekaroknak is. 

1974-ben az akkor már létező Edda zenekar, amit a Nehézipari Műszaki Egyetem hallgatói hoztak létre, meghallgatást tartott, ezen végül Patakyt választották. 

Pataky Attila fiatalon

A következő években az alapítótagok lediplomáztak, és sorra elhagyták a zenekart, Halász József zenekarvezető 1977-ben Patakyra hagyta a zenekar névjogait, aki újjászervezte az Eddát Miskolc általa legjobbnak ítélt zenészeiből. Ekkor változott a nevük Edda Művekre. 

Ez az úgynevezett "Bakancsos Edda" 1983-ban feloszlott, az énekes pedig Norvégiába utazott, ahol több magyar zenésszel együtt a vendéglátóiparban kezdett el, mint bárénekes. Az Edda Művek 1985-ben állt újra össze, és a mai napig aktív.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pataky Attila első feleségét, Mártát még a gimnáziumban ismerte meg, tőle született 1976-ban Gergő fia, aki követte apját a zenei pályán, a Pataky Művek énekese. Második feleségétől, Beátától is született egy fia 2003-ban, Acsa. Egy évvel később jött a világra unokája, Lili. 2009-ben ismerkedett meg Orsival, akit 2014-ben vett feleségül.

pataky-attila
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

A rockzenész fiatalon még hosszú hajjal és bajusszal lépett színpadra, később az utóbbit leborotválta, majd amikor kopaszodni kezdett, a gyérülő tincsektől is megvált. 

- Negyvenéves koromban még volt egy foncsikszerű maradék hajam, aztán egy húsvéti locsolkodás után édesanyám fodrász barátnője néhány közösen elfogyasztott pálinka után csak annyit mondott: végezzünk a maradék hajaddal, sokkal szebb leszel! - mesélte a Borsnak 2015-ben. 

Képes összeállításunkban ritkán látott, fiatalkori fotókat láthatsz Pataky Attiláról. 

Ezt is szeretjük