Felismered Pásztor Erzsit? Nézd, milyen szép volt fiatal színésznőként!
Így nézett ki Pásztor Erzsi 25 évesen, nem sokkal a diplomája megszerzése után.

pasztor-erzsi-mtva-zih-zsolt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli 81. születésnapját Pásztor Erzsi, akinek mintegy hat évtizedes pályafutás és rengeteg emlékezetes alakítás van már a háta mögött. Hazánk legendás színésznője 1959-ben szerezte meg diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ezt követően pedig a debreceni Csokonai Színház társulatának tagja lett.

1961-ben a budapesti Petőfi Színház szerződtette, ez a korábban sosem látott fotó pedig egy évvel később készült róla és az idén elhunyt Lorán Lenkéről, akivel együtt lépett színpadra Mark Twain Egymillió fontos bankjegy című zenés vígjátékában - Lorán Lenke alakította Lady Pipsyt, Pásztor Erzsi pedig Lady Gwendolyn szerepét kapta meg a darab rendezőjétől, Katona Ferenctől.

Pásztor Erzsi nevéhez olyan emlékezetes filmek és sorozatok fűződnek, mint a Veri az ördög a feleségét vagy a Szomszédok, és habár alapvetően komikai tehetség, a tragédia sem idegen tőle, hiszen ebben a műfajban is ügyesen kamatoztatta groteszk humorát és érzékenységét. Életműve elismeréseként 2012-ben Kossuth-díjjal jutalmazták, de sokak szerint a Nemzet Színésze címet is megérdemelné.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük