Sokan elítélték, amiért elhagyta a lányait! A magyar színésznő válásáról vallott
Papadimitriu Athina a válásáról vallott a Mokkában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Évente több tízezer ember dönt úgy, hogy kilép a házasságából vagy az élettársi kapcsolatából.

Sok esetben a közös gyerek legalább annyira megsínyli a szülei szétválását, mint a felnőttek.

Sokan elítélték, amiért elhagyta lányait

Papadimitriu Athina lányai, a színésznő Trokán Anna és Trokán Nóra még gyerekek voltak, amikor a színésznő úgy döntött, elhagyja apjukat, Trokán Péter színészt. Nem könnyű döntésre szánta rá magát, a lányait volt férjénél hagyta.

- Nagyon sokan elítéltek engem emiatt, hogy én otthagytam a gyerekeket az apjuknál. De én azt gondoltam, azon a jogon, hogy én vagyok az anyjuk, nem vehetem el őket, az apjuknak ugyanolyan joga van a gyerekekhez. Én kattantam be, én bolondultam meg, én mentem el. Azt gondoltam, hogy kiszakítani őket a környezetből, a nagyon jól működő édesapjuktól, ezt nem tehetem meg - árulta el a 60 éves sztár a Mokkában. 

Szerinte a gyereknek mind a két szülőjére szüksége van, akármi történt a két felnőtt között. Az érzelmi fejlődésben is fontos a gyerek számára, hogy megfelelő férfi- és női példát lásson.

- Ezt jól nem lehet csinálni, de én nagyon-nagyon igyekeztem a kapcsolatot úgy fenntartani, mintha nem is tűntem volna el. Minden nap telefonáltam, minden másnap jöttem-mentem, tehát én állandóan jelen voltam, és megpróbáltam azt éreztetni velük, hogy a támaszuk vagyok, biztonságot adok, hozzám lehet fordulni bármikor - mondta a TV2 reggeli műsorában.

Nagy szerencséje volt abban, hogy Anna és Nóra édesapja, a színész Trokán Péter szintén a két gyerek érdekeit nézte, és nem használta fel őket bosszúállásra, amiért Athina elhagyta őt.

- Péter partner volt abban, hogy bármikor mehettem. Nem zárta el őket, nem akadályozta. Igazából nem érezték, hogy anya bekattant - mesélte a színésznő.

Fotó: TV2/Mokka

Facebook-kép: MTVA/Lakos Gábor

Ezt is szeretjük