Ördög Nóra megdöbbentő titkot árult el a múltjából
Most beszélt róla először
Ördög Nóra Pozitív című könyvében több titokba is beavat bennünket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A napokban került a boltok polcaira Ördög Nóra Pozitív című könyve. Azoknak a nőknek kíván reményt adni, akik - hozzá hasonlóan - sokat küzdöttek azért, hogy gyermekük szülessen.

A népszerű műsorvezető a könyvben nemcsak küzdelméről ír, de magáról is is sok mindent elárul - olyan dolgokról olvashatunk, amelyekről korábban csak a közeli hozzátartozói tudtak. 

Ördög Nóra első gyermeke, Mici lombikbébi. Édesanyja ezt sohasem titkolta, amikor 2012 novemberében a blogjában bejelentette, hogy babát vár, azt is elárulta, hogy számos vizsgálaton, egy műtéten, valamint két sikertelen lombikon is túl volt, amikor végre pozitív lett a terhességi teszt.

A műsorvezető tavaly azt is megosztotta a nagyközönséggel, hogy a második sikertelen beültetést követően úgy döntött, pszichológus segítségét is kéri. Almási Kittihez fordult, akit már régóta ismert.

"Összesen háromszor találkoztunk végül ebből a célból, de ez a három alkalom komoly felismeréseket eredményezett. Először is fogalmam sem volt róla, hogy a pszichológiának ekkora ereje van! Teljesen ledöbbentett minden egyes találkozónk" - írja könyvében Ördög Nóra.

"Kittinél soha nem sírtam. De miután kivonszoltam magam az autóig, megeredtek a könnyeim. Áradt ki belőlem a feszültség, a sok lerakódott mindenféle, amit megkapargattunk abban a másfél kemény órában. Még szerencse, hogy nem szabad megosztani senkivel azt, amiről szó volt a kezelésen, mert egyáltalán nem is lett volna erőm hozzá."

Az egyik alkalommal arra kérte a szakember, hogy hozza magával a naplóját, vagy bármit, ami alkalmas lehet kiindulási pontnak. Ördög Nóra azt a füzetet vitte el, amivel az édesanyja ajándékozta meg a 30. születésnapján: történetek a fogantatásától a gimnáziumi évekig. Az összeállítás segített Almási Kittinek abban, hogy megfejtsék Ördög Nóra görcsös tökéletességre törekvésének okát. A füzetből kiderült többek között, hogy a sztár dongalábbal született.

"Valóban így van, az egyik lábam befelé volt fordulva, ezért rögtön kaptam egy kis gipszcsizmát, hogy ezzel a megfelelő helyzetbe erőltessék vissza. Ha jól tudom, pár hét alatt rendbe is jött, igaz, hogy például még egyéves kori képeimen is jól láthatóan befelé fordulva tartom a jobb lábfejemet."

Ha egy édesanya azzal szembesül, hogy baj van a babájával, felmerül benne a kérdés, hogy vajon tökéletes lesz-e a gyermeke valaha, akkor azt a kisgyerek is érzékeli, beépülhet a tudatalattijába.

"És később az életem másról sem szól, mint hogy bebizonyítsam a szüleimnek, a világnak, hogy igenis tökéletes vagyok! Sőt, tökéletes táncos! Tíz éven át versenytáncoltam, ami logikus kompenzálás, ha valaki azt szeretné bizonyítani, hogy nincs baj a lábával. Arról nem is beszélve, hogy talán az én tudatalattim is attól retteg, hogy születik majd egy olyan babája, aki nem tökéletes. A szüleim megélték ezt velem. Én pedig nem szeretném ezt megismételni."

A műsorvezető a pszichológussal való találkozások során, illetve azokat követően még négy-öt hasonlóan fontos felismerésre, fontos összefüggésekre jött rá. Úgy érezte, most már lelkileg is készen áll az újabb - és ezúttal sikeresen végződő - beültetésre. 

Fotó: Nánási Pál

Cikkünk Ördög Nóra: Pozitív - Tudom, hogy egyszer anya leszek című kötete alapján készült.

Miközben a képernyőről és a magazinok címlapjáról a közismert műsorvezető, Ördög Nóra mosolygott felénk, a közéleti színfalak mögött Nóri azért küzdött, hogy vele is megtörténjen a csoda. Ez a könyv egy olyan nő vallomása, aki anya szeretett volna lenni. Mindenáron. A Pozitív ennek a küzdelemnek a krónikája, amiből hitet és konkrét segítséget meríthetnek mindazok, akiket érint, és akiket megérint.

Kiadja a Libri Könyvkiadó .
Ára 4490 forint.

10 év után esett végre teherbe a magyar sztár - Nem titkolja a lombikot

Nézd meg a képeket, kik azok a magyar sztárok, akik a nagy nyilvánosság előtt sem titkolják, hogy a lombikprogramnak köszönhetően született babájuk!

Ezt is szeretjük