Oravecz Nóra ezért tűnt el a nagy nyilvánosság elől: sok év után vallott döntése okáról
Oravecz Nóra blogjai és könyvei nagyon sikeresek voltak, ő mégis úgy döntött, hátat fordít a rivaldafénynek.

oravecz-nora-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Oravecz Nóra az első hazai bloggerek egyike volt, és bár a közösségi médiában a mai napig jelen van, már visszavonult a nagy nyilvánosságtól. 

Míg korábban szinte mindennap szerepelt a hírekben, jó ideje egyáltalán nem hallani róla. Sok megkeresést kap, de többnyire elzárkózik az interjúktól, a #nofilter - Nők, filter nélkül Köböl Anitával című műsorral azonban kivételt tett. 

Oravecz Nóra 2022-ben

- Eléggé magányos farkas voltam, egyedül mentem az utamon, és megvalósítottam magam. Leginkább támadásokat kaptam. De nem ez volt igazán kemény, hanem amit előtte, általános iskolában, meg a sulik környezetében kaptam. Azonban nem az érdekelt, hogy nekik bármit bebizonyítsak, egyszerűen csak erősen éreztem, hogy van bennem valami, amit meg tudok mutatni. Annak idején is arról írtam, amit megtapasztaltam. Teljesen jól működött, a közönség örült neki, hogy végre valaki kimondta azt, amit ők is megtapasztaltak. 

- Most is ugyanezt csinálom. Megértem, hogy volt, akinél kiverte a biztosítékot, hogy a 23 éves kislány mit írogat. Nagyon sokat puhultam az évek során, sokat dolgoztam magamon, és 23 évesen nem olyan az ember, mint 33 évesen - mondja Oravecz Nóra a Spirit FM-en is hallható #nofilter - Nők, filter nélkül Köböl Anitával adásában.

A cikk az ajánló után folytatódik

Oravecz Nóra sikerre vitte a blogolást, ám a siker rengeteg olyan eseményt indukált az életében, amivel akkoriban nem is számolt. Kilenc sikeres könyvet írt, többségük bestseller énmárka témában. Sokan mondták neki, hogy addig üsse a vasat, amíg meleg, mégis hirtelen úgy döntött, maga mögött hagyja azt a közeget, ami már nem volt komfortos számára, és eltűnt a nagy nyilvánosság elől. Ennek okáról is mesélt.  

- Annyian mondták nekem, hogy Nórika, most használd ki, ameddig ez tart, mert lehet, hogy jövőre már nem lesz. Ez meghatározta azt, ahogyan dolgoztam, hogy félelemből mentem előre. Országjáró turnékat szerveztem, könyvet írtam, blogot írtam - teljesen egyedül -, közben öt helyen social media menedzserként dolgoztam.

Annyira féltem, hogy ennek vége lesz, és valamiből meg kell élni. Ebbe persze, hogy belebetegszel.

oravecz-nora-kobol-anita
Fotó: #nofilter - Nők, filter nélkül Köböl Anitával

- Egy idő után tudatosan vontam ki magam mindenből, és kevés emberrel beszéltem, egyre kevesebbet mozdultam ki. Sok social media szereplő van így, annak ellenére, hogy erre vágytak.

Szembesültem egy masszív kiégéssel, korábban el nem tudtam képzelni, hogy így alakul.

- Ekkor történt egy éles váltás az életemben, és most már kizárólag énmárkaszakértőként tevékenykedem - árulta el Oravecz Nóra.

Szász Marci, az egykori csodagyerek ma

Csodagyerekként lett ismert a ’90-es évek közepén. Két és fél éves korában magától megtanulta a betűket, két hét alatt megtanult írni. Megvolt az esély, hogy csodafelnőtt lesz belőle, aki akár Nobel-díjat is kap, de arra is, hogy kisiklik az élete, és harmadik lehetőségként, hogy rivaldafénytől mentes, civil életet él. 

Ezt is szeretjük