Csak 39 éves volt! A magyar filmes váratlanul elhunyt a kórházban
Nagy Viktor, a Nyócker és a Zuhanórepülés című filmek írója váratlanul elhunyt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

39 éves korában elhunyt Nagy Viktor, a Nyócker és a Zuhanórepülés című filmek forgatókönyvírója.

A filmes még április 30-án került kórházba, és május 4-én hunyt el, ám halálhírét csak most hozták nyilvánosságra.

Alvilági figura lett

A Zuhanórepülés forgatókönyvírója filozófiát és teológiát tanuló diákból vált alvilági figurává, és mindig nyíltan vállalta drogos múltját is. 2001-ben részegen kiesett a hetedik emeletről, ezért tolószékbe kényszerült, deréktól lefelé ugyanis megbénult.

- Rettenetes fájdalmai voltak, állandóan gyógyszereket szedett, egyszerűen feladta a szervezete a küzdelmet - nyilatkozta az Indexnek Novák Erik, Nagy Viktor barátja és alkotótársa.

Forgatókönyvíróként részt vett a Csak szex és más semmiben és a Nyócker animációs filmben is, ám fő munkájának a Zuhanórepülést tartotta, ami saját regényes életéről készült.

Tapasztalatból akart beszélni

Egy interjújában Nagy Viktor kijelentette, teljesen tudatosan kötött ki az alvilágnál. Szélsőségeket kereső embernek tartotta magát, aki az elméleti világból szeretett volna átkerülni a gyakorlatba, meg akarta tapasztalni, amit a televízióban látott.

Úgy tartotta, az alvilág gyorsan öregíti az embert, de csodálatos élményeket is kapott. Mint mondta, nagyon hálás volt azért, ami megtörténhetett vele azelőtt, hogy kerekesszékbe került volna.- Én nem elképzeltem, hogy vajon hogyan beszélhetnek a bűnözők vagy a gerincsérültosztályon a betegek, hanem volt szerencsém ezeket a helyzeteket megélni. Úgy gondolom én is, ahogy Pál apostol mondta: a zsidóknak zsidóul, a görögöknek görögül. Én is így beszéltem: a sitteseknek sittesül, a romáknak romául, az araboknak arabos temperamentummal - mondta a Zuhanórepülés című filmről.

Fotó: www.hetek.hu, www.nyocker.hu

Ezt is szeretjük