Kulturális élménygyűjtés a kanapédról vagy a vízparton fekve? Igen! (x)
Az Alexandra Kiadócsoport új, online közösségi kezdeményezése, a Moobius Könyvklub házhoz viszi a legérdekesebb beszélgetéseket!

moobius konyvklub
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyár – főleg így, a korlátozások enyhítésével – az élménygyűjtés időszaka. Ám sokszor szembesülünk a problémával: nem mindig van időnk vagy lehetőségünk személyesen részt venni a számunkra érdekes kulturális programokon.

Az Alexandra Kiadócsoport ezért hívta életre új közösségi kezdeményezését, a Moobius Könyvklubot! Akár a vízparti nyaralásod nyugodt pillanatait élvezed, vonaton ülsz a következő úti célod felé, vagy csak egy hűvös szobában való kikapcsolódásra vágysz egy hosszú munkanap után, ezek az online események ideális társaid lehetnek. A Moobius Könyvklub célja ugyanis, hogy olyan beszélgetéseket indítson és hozzon el az otthonodba – vagy ahol éppen tartózkodsz, – amelyekre nem biztos, hogy eljutnál; olyan témákról nyújtson információt, amelyekkel a hétköznapok során nem biztos, hogy találkozol.

Több, mint egy olvasóklub

A Moobius Könyvklub több egy átlagos olvasóklubnál: sokkal inkább egy, az Alexandra Kiadócsoport köteteihez és az azokban megjelenő érdekes, ellentmondásos és sokszor ismeretlen témákhoz kapcsolódó információs tér. A szerzők, fordítók és más könyvpiaci szereplők mellett a Moobius Könyvklub megszólaltat pszichológusokat, történészeket, színészeket, dietetikusokat, nonprofit szervezetek képviselőit és számos olyan szakembert, akiknek munkásságával sok olvasó máskülönben aligha találkozna. Ezek az online események ugyanakkor azok számára is tartogathatnak érdekességeket, akik szabadidejüket nem feltétlenül könyvek forgatásával töltik – a beszélgetések az egyes kötetek elolvasása nélkül is ugyanolyan élvezetesek lehetnek. Sőt, lehet, hogy éppen ezek hozzák majd meg az olvasási kedvet!

konyvek

És a legjobb, hogy a Moobius Könyvklub beszélgetéseiben te is részt vehetsz, kérdezhetsz és hozzászólhatsz, hiszen élő adás formájában közvetítik őket! A videósorozat élő beszélgetései ingyenesen megtekinthetők – majd visszanézhetők – a Moobius Facebook- és YouTube-oldalán. Hogy milyen témákra számíthatsz? Az elmúlt hónapok során szó esett többek között a tragikus Marilyn Monroe-jelenségről, a sárkányokat felsorakoztató fantasyvilágok töretlen népszerűségéről és arról is, miért imádjuk az arisztokratákat? (Ez utóbbi kérdésre Habsburg Eilika főhercegné társaságában keresték a választ.)

moobius konyvklub logo nelkul

Legutóbb pedig az elmúlt évek legnagyobb hatású klímaváltozással foglalkozó könyve, Az utolsó vándorlás magyarországi megjelenése alkalmából az élővilág pusztulásáról és a hétköznapi emberek környezetvédelemben játszott szerepéről esett szó, méghozzá olyan izgalmas és neves szereplőkkel, mint Vujity Tvrtko, Hevesi Flóra a Greenpeace-től, továbbá a könyv fordítója, Stemler Miklós. Most pedig szervezés alatt áll egy fontos beszélgetés a holokausztirodalomról, valamint arról, hogyan lehet megőrizni e szörnyű történelmi esemény emlékét a fiatalabb korosztályok számára, miközben lassan már csak az utolsó túlélők élnek.

Jól hangzik, ugye? Minden előkészületben lévő beszélgetés elérhető közösségimédia-felületeken, így a részletekért és az egyes alkalmakért érdemes követni a Moobius Facebook- és Instagram-oldalát!

Ezt is szeretjük