Vallomás első kézből! Ezért nem nősült meg soha a magyar tévébemondó
Mohai Gábor a Reggeliben mesélt magánéletéről és agglegénységéről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valaha a tévébemondók voltak a legismertebb sztárok - közülük is az egyik leginkább körülrajongott és legsármosabb Mohai Gábor volt.

27 évet töltött a televíziónál, arcát és a hangját, különleges orgánumát az egész ország ismeri, mégis csak nagyon keveset tudunk a magánéletéről.

Sose nősült meg, egyedül él

A bársonyos hangú bemondót a mai napig megállítják az utcán és beszéltetik, csodálják a hangját. A közkedvelt tévésnek ez sose volt teher, nem zavarja a nézők és hallgatók kíváncsisága. A közszolgálati tévénél eltöltött évek alatt sok rajongót szerzett, voltak női nézők, aki megszállottan követték minden lépését.

- Fényképeket küldtek, leveleket írtak, csomagokat kaptam tőlük. Megnézték, mikor érek be a Szabadság térre, hol parkolok az autómmal. Jólesett a rajongás, de sose vettem komolyan, nem szabad az ilyet komolyan venni - mesélte a Reggeli műsorvezetőinek, Hajdu Steve-nek és Barabás Évának.

A női rajongók ostroma ellenére a jóképű bemondó nem lett nőfaló, épp ellenkezőleg, visszavonult és magányos életet élt.

- Nincs feleségem, se gyerekem. Valahogy úgy alakult az életem, hogy barátnőim voltak, de családot nem alapítottam, soha nem voltam nős. Néhány éve gondoltam arra, hogy tulajdonképpen szerzetesnek lettem volna jó. Szeretem a magányt, a nyugalmat - vallotta be.

Szereti a magányt és a nyugalmat

A szerzetesi indíttatás talán nem véletlen, hiszen a tévés édesapja görög katolikus pap volt. Meglepő módon végül mégsem a papi, hanem a tévés pályán kötött ki.

- Azért választottam a bemondói pályát, mert én egy magamnak való ember vagyok. A rádióban kezdtem 1978-ban, és amikor bementem a stúdióba, magamra zártam az ajtót, egyedül voltam, csak egy hangmérnök ült velem szemben. Ugyanez volt a televízióban is, a bemondóstúdióban - árulta el.

Mohai Gábor karakteres hangján nemcsak híreket vagy felkonfokat olvas fel, hanem verseket is. Saját elmondása szerint a szavalás régi szenvedélye, melynek - nagy szerencséjére - a tévézés mellett is tudott hódolni.

- Soha nem akartam színész lenni, bár több szavalóversenyt is megnyertem. Előadóművész, szavalóművész szerettem volna lenni, és annyira szerencsés vagyok, hogy a munkám mellett mindig tudtam csinálni a versmondást is - zárta a beszélgetést a szimpatikus tévés, aki 2007-ben hagyta ott a televíziót, azóta a Magyar Rádió bemondójaként dolgozik.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Ezt is szeretjük