Mit főzne a kiskedvenced vacsorára? (x)
A Sheba márka tiszteletben tartja a macskák különleges igényeit, és olyan megújult termékportfóliót fejlesztett ki, amely még a legigényesebb macska kívánságait is kielégíti.
A cicák különösen válogatósak tudnak lenni. Ha ízlik nekik az étel, akkor nagyon hálásak, ugyanakkor megalkuvást nem tűrő kritikusok is, ha az étel nem felel meg az ízlésüknek. A Sheba márka tiszteletben tartja a macskák különleges igényeit, és olyan megújult termékportfóliót fejlesztett ki, amely még a legigényesebb macska kívánságait is kielégíti. A termékek gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, ami egy recept összeállítására inspirált minket, macskatulajdonosok számára. Miért ne merítenél tehát ihletet ezekből a minőségi alapanyagokból, és készíthetnél magadnak egy nagyszerű vacsorát?
Kacsamell, sárgarépa-pürével és kandírozott sárgarépával
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 2
Adagok száma: 4
Összetevők:
Kacsamellhez:
- 2 darab kacsamell
- friss kakukkfű
- friss rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Sárgarépa püréhez:
- 400 g sárgarépa
- 1 narancs
- 1 citrom
- 100 g vaj
- só
- bors
Kandírozott sárgarépa:
- 300 g sárgarépa
- 50 g vaj
- 1 evőkanál méz
- 50 ml borecet
- Friss rozmaring
- só
- bors
Elkészítése:
Püré:
Tegyük a vajat egy edénybe és kezdjük el melegíteni. Amikor elkezd habosodni, állítsuk alacsony hőfokra, és kezdjük el összegyűjteni a habot. Várjuk meg, amíg barnára színeződik és dióillatúvá válik. Vigyázzunk, hogy ne égjen le a vaj, majd szűrjük le egy szűrőn és egy finom ruhán keresztül egy tálba, és tegyük félre.
Ezután következhet a sárgarépa pürésítése. Először is tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra a sárgarépát. Reszeljünk 1 narancsot és 1 citromot egy tál vízbe. Adjuk hozzá a sót és az apróra vágott sárgarépát. Főzzük addig, amíg a sárgarépa teljesen megpuhul. Ezt követően pedig szűrjük le a főtt sárgarépát, és tegyük turmixgépbe. Ízesítsük sóval, borssal, és ha frissebb pürét szeretnénk, csepegtessünk rá citrom- és/vagy narancslevet. Először adjuk hozzá körülbelül a vaj ⅓-át, és kezdjük el turmixolni. Ezután pedig újabb 1/3-át, és folytassuk a turmixolást. Végül adjuk hozzá a maradék vajat, és turmixoljuk sima péppé. Ezután a pürét egy szűrőn keresztül egy kisebb tálba szűrjük, hogy még simább legyen, majd fóliával letakarva 40 °C-os sütőben pihenni hagyjuk tálalásig.
Kacsamell:
Tisztítsuk meg a kacsamellet, majd vagdaljuk be a bőrét, és mindkét oldalát jól sózzuk be. Helyezzük a melleket bőrrel lefelé egy száraz, hideg tepsibe, és kezdjük el megsütni. Ha úgy gondoljuk, hogy túl sok a zsír a serpenyőben, leönthetünk belőle. Addig süssük, amíg a bőr aranyszínű nem lesz, majd fordítsuk meg a húst. Rakjunk a serpenyőbe ízlés szerint vajat, friss fűszernövényeket és fokhagymát. Süssük még 1 percig. Sütés közben egy kanál segítségével locsolgassuk meg a húst a serpenyő szaftjával. Ezután vegyük ki a kacsamellet a serpenyőből, és hagyjuk pihenni legalább 10 percig.
Kandírozott sárgarépa:
Hámozzuk meg és hosszában vágjuk fel a répát. Tegyünk vajat a serpenyőbe, és várjuk meg, hogy felmelegedjen. Ezután a sárgarépát alacsony hőfokon pároljuk puhára. Adjuk hozzá az ecetet, a mézet és a rozmaringot, ezeket keverjük össze, és hagyjuk, hogy a folyadék teljesen elpárologjon. Végül pedig ízlés szerint, sóval és borssal fűszerezzük.
Ajándékozd meg magad egy igazi ínyenc vacsorával, és persze ne feledkezz meg kiskedvencedről sem!