Ő Miklósa Erika férje: a civil Zsoltba 10 évvel ezelőtt lett szerelmes

Miklósa Erika és Zsolt évek óta boldog házasságban élnek, 2015-ben lettek szülők, kislányukat, Bíborkát nyílt örökbefogadás útján vették magukhoz.

miklósa-erika-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Miklósa Erika sportolócsaládba született, sokáig arra készült, hogy átveszi szüleitől a stafétabotot, versenyszerűen atletizált. A sors azonban más utat szánt neki, egy baleset miatt le kellett mondania a sportkarrierről, így a zene irányába fordult.

A gimnázium után felvételt nyert a szegedi Liszt Ferenc Konzervatóriumba, a négyéves képzést mindössze két esztendő alatt fejezte be. Ezután minden idők legfiatalabb magánénekeseként lett a Magyar Állami Operaház tagja, és mára az egész világon ismerik a munkásságát. 

Miklósa Erika és férje, Zsolt

Szerepelt a New York Times címlapján, régi barátságot ápol Placido Domingóval, és olyan világsztárok kopogtattak be az öltözője ajtaján, hogy gratuláljanak neki, mint Susan Sarandon vagy az Oscar-díjas rendező, Julie Taymor. 45 éves korára a szakma csúcsára ért, csupán egyvalami hiányzott az életéből, egy társ, akivel megoszthatja a sikereit. Bár nem mondott le a szerelemről, lehetetlennek tartotta, hogy megtalálja az igazit.

- Egy olyan típusú nő, mint én, aki a Kossuth-, a Prima Primissima és "166 ezer” díj kapujában áll, tényleg a csúcson van itthon és a világban egyaránt, hogy én találkozzak egy olyan férfival, aki Miklósa Erikát látja, és nem a művésznőt - képtelenségnek tartottam - ecsetelte a Best magazinnak 2021 decemberében.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megismerkedése Zsolttal mindent felülírt. A férfi mellett olyan érzéseket tapasztalt meg, amelyeket addig soha. Életében először azt gondolta, megtalálta azt, akivel le tudná élni az egész életét, és családot tudna alapítani. Bár a férfi teljesen más területen dolgozik, mint ő, tervező- és gépészmérnök, sok bennük a közös, hiszen imádja a komolyzenét.

- Sőt a családja is. Az édesapja villanyszerelő-mester volt, nagy operarajongó, elképesztő gyűjteménye van bakelitlemezből, operából. Folyton hallgatta a Kossuth Rádióban Czigány György Ki nyer ma? műsorát. Nem volt kérdés, amire ne tudta volna a választ. A fiatal operaénekesek közül például én voltam a kedvence.

Miklósa Erika 1
Fotó: TV2/Neked énekelek

Miklósa Erika és Zsolt 2015-ben váltak szülőkké. Kislányukat, az immár hat és fél éves Bíborkát, akit mindketten Bibinek becéznek, nyílt örökbefogadás útján vették magukhoz.

Magyar sztárok ritkán látott párjai

Képes összeállításunkban olyan magyar sztárokat láthatsz, akik 2021-ben kivételesen megjelentek egy díjátadón vagy filmbemutatón a szerelmük társaságában, és nagy feltűnést keltettek.

Cover-fotó: TV2/Neked énekelek

Ezt is szeretjük