Mihalik Enikő 4 napig szenvedett a szülés előtt: mindennap sír kislánya világra jövetele óta
Mihalik Enikő őszintén beszélt a szülés előtti szenvedéséről és az utána következő problémákról is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mihalik Enikő július 16-án New Yorkban hozta világra kislányát, aki így kettős állampolgár lett. A kicsi az Eva Rose Korányi nevet kapta. 

- Mindennap egy kicsit elfog ez a szinte fájdalomnak érezhető szeretet, amikor ránézek a kisbabámra, potyognak a könnyeim attól, hogy mennyire szeretem ezt a kis csöppséget - mesélte a szülés után két héttel a Fókusznak a tengerentúlról adott videóinterjúban. 

Mihalik Enikő napokig szenvedett a szülés előtt

Fájdalomból a kislánya világra jövetele előtt is bőven kijutott a 34 éves sztárnak: YouTube-csatornáján egy 17 perces videóban őszintén beszélt arról, milyen erős fájdalmai és úgynevezett hamis terhességi görcsei voltak, amik több napig gyötörték. 

- A szüléshez felvezető négy nap elég nehéz volt. Érdekes, mert visszatekintve teljesen elfelejtettem, milyen fájdalmas volt, viszont ott, akkor átélni, tudom, hogy borzasztóan nehéz volt. 

A szülés előtti nap estéjén olyan erős fájdalmai voltak, hogy nem bírta levegővel, nem tudta elvégezni a légzőgyakorlatokat, hangosan jajgatott, ezért a férje, Dávid azt mondta, nem hagyja, hogy jobban legyengüljön, menjenek be a kórházba.

mihalik-eniko2
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Ahogy beértek, Mihalik Enikőt egyből betolták a szülőszobába. A szülést megelőző napok annyira kimerítették fizikailag és mentálisan is, hogy hiába tervezte fájdalomcsillapító nélkül a baba világrahozatalát, a hosszas vajúdás után végül a kislánya epidurális érzéstelenítéssel látta meg a napvilágot.

A cikk az ajánló után folytatódik

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Mihalik Enikő és férje februárban utaztak az USA-ba, akkor találták meg a dúlájukat, majd visszautaztak Magyarországra. Májusban repültek ismét New Yorkba, akkor kezdték el berendezni a babaszobát, és a modell ekkor, a 32. hétben találkozott először az amerikai szülőorvosával - végül nem nála szült, mert a baba nem akkor érkezett, amikorra várták. 

mihalik-eniko-fokusz
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Az RTL Klubnak azt mesélte, a babával már van egy kis napirendjük, napi ritmusuk, de minden nap tartogat valami újat, könnyebb és nehezebb pillanatokat egyaránt - saját szavaival élve -, minden nap egy kihívás. 

- Nem volt még olyan nap, hogy ne könnyeznék bele, mondjuk, egy altatódal hallgatásába, vagy abba, amikor kinyitja a szemét. Erre nem lehetett volna szerintem felkészülni, és persze ott vannak a nehézségek is, amiről sokan nem szeretnek, vagy nem illik beszélni, mert még mindig tabutéma. Szerintem, ha egy anyuka úgy érzi, szüksége van egy kis pihenőre, az nem arról szól, hogy rossz anyuka, sőt inkább arról, hogy valaki tesz saját magért, hogy tudjon tenni a babája jólétéért is. 

Sáfrány Emese a szülés után

Négy nappal a szülés után megmutatta, hogy neki is van még hasa, valamint egyszerre boldog és fáradt, az újszülöttel egyetemben nehezen viseli a kánikulát. Tíz nappal Nolen világrajövetele után is posztolt magáról egy fotót, mellé pedig azt írta, szépen nyeri vissza az alakját és a súlyát.

Ezt is szeretjük