Marketingötletért díjazták a színésznőt (x)

Váratlan, ám annál örömtelibb elismerést kapott Mészáros Ibolya, a debreceni Csokonai Színház fiatal színésznője.

Mészáros Ibolya Csokonai Színház Marketing Diamond díj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Van, aki ZOOMon szereti online beszélgetéssorozat - melynek Mészáros Ibolya ötletgazdája és műsorvezetője is volt - két szakmai díjat nyert a Marketing Diamond Awards díjátadón. A sorozat, amely 2020 decemberében indult, és arra vállalkozott, hogy közvetlen portrébeszélgetések formájában mutatja be a debreceni társulat tagjait, hamar nagy népszerűségre tett szert a Csokonai Színház Facebook-oldalán.

Marketing Diamond díjat kapott Mészáros Ibolya, színésznő

- Egy lelkileg is igazán megviselő időszak eredménye ez a beszélgetéssorozat, ami azzal a céllal indult útnak, hogy mosolyt csaljon a kollégák és a Csokonai Színház közönségének arcára a világjárvány sötét hónapjai alatt. Az összetartozást hivatott erősíteni, és igazán boldog voltam, mikor egyre többen jelezték hétről hétre, hogy mennyire várják már az új adásokat. Harmincnégyszer ültem a laptopképernyő elé egy bögre kávéval, és minden alkalommal boldogabban álltam fel onnan - fogalmazott a friss Marketing Diamond díjas színésznő.

Mészáros Ibolya a Marketing Diamond díjátadóról egyenesen egy színházi próbára sietett. Március 25-én mutatja be a debreceni társulat Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékát, amelyben a női főszerepet próbálja a fiatal művész.

- Molnár zseniális író, minden tollvonását tanítani kellene - mondta a próbák szünetében a színésznő. - Elképesztő helyzeteket teremt, kiváló komikus, kivételes érzékkel szövi a cselekményt, az ember tényleg csak a fejét kapkodja ámulatában. Annie szerepe kihívás számomra, hiszen rengeteg réteggel kell itt foglalkoznom. Benne van az önzés, mindent akar, és ha lehet, egyszerre, ugyanakkor esendő és törékeny is. Nagyon okos nő, aki mind színésznőként, mind emberként elég komoly stratéga, egyszerre veszélyes és bohó, egyszóval igen komplikált feladat.

Molnár Ferenc klasszikus vígjátékát 2022. március 25-én mutatják be Debrecenben.
Molnár Ferenc klasszikus vígjátékát 2022. március 25-én mutatják be Debrecenben.

A debreceni társulat számára nagyon izgalmasan alakul a közeljövő, hiszen még az idei színházi szezonban megnyílik egy új játszóhely, a Csokonai Fórum épülete. A Fórum Debrecen bevásárlóközpont épületében helyet kapó multifunkcionális kulturális tér számos új lehetőséget kínál az ország „legkíváncsibb társulatának”. Mészáros Ibolya - a társulat többi tagjához hasonlóan - már nagyon várja, hogy az ideiglenes játszóhelyek után végre saját színpadon játszhasson, hiszen a Csokonai Színház 155 éves épülete jelenleg teljes körű felújítás alatt áll.

Mészáros Ibolya Ophélia szerepében a Hamlet rendhagyó, „vitrinszínházi” bemutatóján, a Nagyerdei Stadionban.
Mészáros Ibolya Ophélia szerepében a Hamlet rendhagyó, „vitrinszínházi” bemutatóján, a Nagyerdei Stadionban.

- Vannak alternatív játszóhelyeink, de nincs egy igazi színházi terünk, egy központunk, ahova bármikor besétálva biztosan ott találunk valakit. Hihetetlen élmény volt, mikor nyáron egy színházbejárás alkalmával megnézhettem az aktuális állapotokat, mind a Fórumban, mind a történelmi épületben. Azt éreztem, hogy innen én ki sem akarok menni, nem baj, hogy még nincs kész, elleszek én itt, ne aggódjanak - mondta nevetve a színművész.

És hogy milyen tervei vannak Mészáros Ibolyának a jövőre nézve? 

- Nem különösebben szeretek előre tervezni, általában gyorsan döntök. Ha valamit a fejembe veszek, nem állíthat meg senki, de előre spekulálni és lehetséges jövőképeket kidolgozni már nem szoktam. Nem hiszek a véletlenekben, úgyis találkozni fogok azzal, amivel vagy akivel kell.

A hirtelen jött marketingszakmai siker ellenére nem tervez pályamódosítást, hiszen - ahogy ő fogalmazott - a színház révén máshogy vizsgálja és éli meg az emberi kapcsolatokat, viszonyokat, az igazságérzetet és az érthetetlennek tűnő tettek okát. Hozzátette: a színház által nagyon sokat fejlődött emberileg is. Olyan élethelyzetek elé állítják ugyanis a szerepei, amelyeket a civil léte során nem biztos, hogy megélne. 

(Képek forrása: Csokonai Színház)

Ezt is szeretjük