"Nálunk a karácsony egyfajta busójárás" - Így karácsonyozik a Barátok közt színésznője
Mérai Kata családjával nagy rokonlátogatásra készül.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mérai Katalin színésznő családjában a Jézuskát különösen a most ötéves kisfia, Bálint várja izgatottan.

A Barátok közt sztárja a Feminának mesélt arról, hogyan is telnek náluk az ünnepek.

Együtt a család

Mérai Katalin igyekszik pihenéssel tölteni a két ünnep közötti forgatási szünetet, de természetesen a karácsonyi készülődés náluk sem maradhat el.

- Egész évben szoktam vásárolni, hogy ne járjon olyan nagy anyagi kiadással a karácsony. Nálunk arról szólnak az ünnepek, hogy együtt vagyunk és nem arról, hogy ki tudja túllicitálni a másikat - mesélte.

Az már hagyománynak számít, hogy az ünnepek előtt néhány nappal a család női tagjai összegyűlnek és megosztják a feladatokat.

- Összeszedjük az ötleteket, recepteket, közösen bevásárolunk, majd hozzáfogunk sütni. Általában ott van velünk a kisfiam is, aki szintén gyúrja velünk a sütiket. A karácsony második része pedig egyfajta busójárás, amikor meglátogatunk mindenkit, de azért próbálunk pihenni is, amennyire lehet - mondta.

Naphimnusz Szolnokon

A színésznő családjában tehát nemcsak az ünnep, de a készülődési időszak is az együttlétről szól, a ötéves kisfia, Bálint pedig egyre inkább felfogja, mit is jelent a karácsony.

- Egy ideje már elkezdte mondogatni, hogy már nagyon várja a telet, mert akkor jön a Jézuska. Egyre jobban készül rá, mert már az oviban is beszélgetnek róla. Most lesz az első olyan karácsonya, amit igazából felfog, így nekem is jobban oda kell figyelnem arra, hogy ő lelkileg is felkészüljön. Tavaly már vettünk neki egy adventi naptárat, az egy nagyon fontos momentum volt az életében - magyarázta a büszke anyuka.A család idén a karácsony után a Velencei-tónál tölt majd néhány napot egy wellness szállodában, ahol csakis a pihenésé és a főzésé lesz a főszerep, aztán január elején jönnek a dolgos hétköznapok.

- A következő néhány nap csak a családé, aztán szülőföldemre hív a munkám, ahová jön velem a fiam és párom is. Amíg én az újév első szereplésén, Szolnokon a Naphimnusz ősbemutató háziasszonyaként dolgozom, addig a családom Martfűn lazít és a rokonok finomabbnál finomabb süteményeit eszi végig Szolnok-szerte. Bálint kikérné magának, ha ebből a jó buliból kihagynám – árulta el.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Ezt is szeretjük