Baleset érte a Barátok közt sztárját! Mérai Kata síelés közben sérült meg
Felidézte a történteket
Mérai Kata hatalmasat esett a sípályán, de nem lett komoly baja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár itthon idén még nem indult be a síszezon, a Barátok közt népszerű színésznője, Mérai Kata már alig várja, hogy essen a hó, és hódolhasson kedvenc téli sportjának. Ugyan a síeléssel kapcsolatban nem csak kellemes tapasztalatai vannak, egyik ilyen élményéről ő maga mesélt a Feminának.

- Itt a tél, és valamennyien igyekszünk előcsalni évente egyszer használatos sítudásunkat. Természetesen velem is számtalan olyan téli baki megesett, ami akkor és abban a pillanatban egyáltalán nem, vagy legalábbis kevésbé tűnt viccesnek.

Gyerekkora óta nem síelt

Egy ilyen alkalommal, amikor éppen szívem aktuális választottját próbáltam elkápráztatni sítudásommal - aki persze remekül cikázott a pályán -, történt meg velem, hogy mit sem sejtve a rám váró nehézségekről, azt gondoltam, ha valakinek ez nem fog problémát okozni, az természetesen én leszek.

Bár az igazat megvallva, talán ha kétszer volt előtte a lábamon síléc, az is gyerekkoromban és az Alföld szemet gyönyörködtető síkságán. Végül is - gondoltam magamban - szertornáztam, görkorizni is elég jól tudok, miért pont a síelés ne menne?

Kicsit ide teszem a csípőm, kicsit oda teszem a testsúlyom, és közben csak arra kell figyelni, hogy a botok ne akadjanak a lábam közé. Hihetetlen bátorsággal - bár egy kicsit izgulva - vetettem fel magam a tányéros felvonóra.

A mai napig nem értem, hogy hogyan sikerült elsőre felülnöm, felmennem vele anélkül, hogy elhagytam volna a léceket a lábamról, valamint le is szálltam minden nehézség nélkül.

Esése óta inkább szánkózik

A hegy tetejéről aztán magabiztosan megindultam egy olyan lejtőn, amin már lesétálni is kész vakmerőség - nem bíztam a véletlenre. Nyílegyenesen a pálya alja felé vettem az irányt, gondoltam, gyorsabban leérek, túl leszek rajta, aztán elkönyvelhetem, hogy megy ez nekem, csak legfeljebb nincs már hozzá kedvem, és nyugodtan iszogathatom a forralt bort, amíg a többiek ennek az általam soha meg nem értett sportnak hódolnak.

A következő pillanatban pedig vakmerő tempóban, mint egy lesikló versenyző, szó szerint beugrottam a pálya aljának irányába, és mint egy eszelős, elindultam a lejtőn.

Nagyon hamar egyértelművé vált számomra, hogy ezt túl sokáig nem fog menni, és száguldásom - mely körülbelül 10-15 méterig tarthatott -, hatalmas eséssel zárult.
Mire felocsúdtam az esésből, és elült körülöttem a porfelhő, kisebb tömeg gyűlt össze körülöttem. A gyülekező tömeg nagy része biztos volt benne, hogy a mentő visz el, de felálltam, leporoltam magam, majd mérgelődve megállapítottam, hogy a pálya milyen rossz, és hiheteten, hogy a kezdő síelők a hóekézéssel mennyire letolták a havat a pályáról. Majd emelt fővel lebattyogtam a domboldalon, és összeszedtem a síléceimet.

Amit viszont rajtam kívül senki nem tudott meg soha, hogy három hétig gyakorlatilag képtelen voltam ülve enni és a hátsóm helyén egy nagy lila szilvát hordtam. Azóta nem volt síléc a lábamon.

Azóta inkább szánkózom. Kisfiam, Bálint nagyon szereti húzatni magát, bár tavaly télen egy családi kirándulás alkalmával igyekeztem rávenni a siklás örömeire. Egyik bemutatómat sikerült is videóra rögzítenünk, így örök mementó, hogy hogyan estem hasra. Ennek ellenére én már nagyon várom a havat, hogy újra mehessünk szánkózni, hógolyózni vagy csak nagyokat sétálni.

Mérai Kata nem csak a sport, a zene szerelmese is. Első albuma, a Juhász Attila Jazz Quartet közreműködésével készült Montázs novemberben jelent meg a Collective Art kiadó gondozásában. 

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence

Ezt is szeretjük