Mérai Kata meglepő interjúja: "Nyomaiban sem vagyok olyan, mint Juli"
Az ezerarcú Mérai Katalinnal beszélgettünk.

merai-kata-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mérai Katalin már több mint 25 éve nyűgözi le kivételes alakításaival a nézőket. A kilencvenes évek elején a színpadi deszkákon debütált a Kecskeméti Katona József Színház társulatának tagjaként, ahol több tucat előadásban bizonyította egyedülálló tehetségét. Bár számtalan darab főszerepét játszotta el, országos ismertségre a Barátok közt című sorozatnak köszönhetően tett szert, miután 2006-ban megkapta Illés Júlia szerepét.

Kata a színpadon legtöbbször csábító dívaként, gyönyörű primadonnaként ragyogott, az RTL Klub népszerű szappanoperájában viszont egy hétköznapi és visszafogott háziasszonyt alakít. Ez a kettősség jól kifejezi Mérai Katalin különleges személyiségének sokoldalúságát, lehetetlen beskatulyázni, hiszen rengeteg életet él egyszerre, a forgatások és a színpadi próbák mellett sokat jótékonykodik, több Facebook- és Instagram-oldalt működtet, napi szinten edz, imád főzni, arról nem is beszélve, hogy civilben a legfontosabb számára a család és a régi barátok, akikre mindig szakít időt. 

Mérai Katalinnal közel egyórás interjút készítettünk: számtalan olyan érdekességet árult el magáról, amiről eddig nem mesélt. Őszintén vallott a magánéletéről, a közelmúltban kirobbant zaklatási botrányokról, de szóba került főzési mániája és ritkán látott férje is. Megtudhattuk továbbá azt is, melyik férfias sportot űzi hatalmas szenvedéllyel, és miért fontos számára, hogy ne csak a tökéletes, nagyestélyis énjét lássák a rajongói.

Interjú Mérai Katával

00:00:00 / 00:00:00

Ha nem tudod meghallgatni a teljes beszélgetést, akkor most egy kis ízelítőt kaphatsz abból, mit mesélt nekünk Mérai Kata az interjúban.

- A közösségi oldalaid tanúsága szerint bátran felvállalod, hogy smink és nagyestélyi nélkül milyen vagy valójában a hétköznapokban. Számtalanszor posztolsz például edzés közben készült, akár előnytelen fotókat, pedig nem egyszer láthattunk már téged végzet asszonyaként vagy álomszép dívaként ragyogni. Hogyan éled meg a nőiesség különböző formáit?

- Számomra kifejezetten fontos, hogy mindegyik arcomat bátran felvállaljam a nyilvánosság előtt. Nem félek megmutatni magamat a hétköznapi valómban sem, hiszen ez is én vagyok, így pedig miért kellene eltitkolnom, hogy például milyen az arcom smink nélkül a reggeli edzés után. Ha nyilvános szereplésre kerül a sor, akkor sem hazudtolom meg magam. Egy gálán csak olyan ruhákat veszek fel, amelyek a leginkább kifejezik a személyiségemet. Nem is olyan régen az egyik eseményre például egy Mickey egeres nagyestélyiben mentem el, ami sokakat meglepett. Pedig ez is én vagyok. Szerintem kedves kis fricska volt ez a ruha, de a rendezvénynek is megadtam a tiszteletet azzal, hogy elegánsan érkeztem. A behódolás sosem volt jellemző rám, nem érdekelnek a konvenciók és az elvárások, arra azonban ügyelek, hogy ne bántsak meg másokat, a saját utamat járom, ami felszabadító érzés. 

#© #foto #höt #csupatitok #meraikata #barátokközt

Mérai Kata Hivatalos Oldala (@merai_kata_official) által megosztott bejegyzés,

- Mit gondolsz az elmúlt időszakban kibontakozott #metoo kampányról, a mostanában felszínre került zaklatási ügyekről?

- Ez egy borzasztóan érzékeny téma. Nem véletlenül nem szóltam hozzá ehhez a kényes kérdéshez eddig semmilyen fórumon. Véleményem szerint ugyanis nem szabad általánosságban beszélnünk erről, mert fennáll a veszélye annak, hogy egy-egy hozzászólás vagy nyilatkozat kapcsán egy kalap alá veszik a szexuális zaklatásokkal kapcsolatban felmerült összes problémát. Fontos, hogy megkülönböztessük ezeket a szörnyű helyzeteket, nem szabad például összekevernünk, ha egy férfi él vissza a hatalmával egy nővel szemben, vagy fordítva. Ugyanígy nem összekeverendő, ha valaki ugyanezt teszi egy kiskorúval. Nem tagadom, hogy az én életemben is voltak ehhez hasonló, nehéz helyzetek, konkrét példákat viszont nem szeretnék mondani, mert sikerült egyedül megoldanom. Vannak emberek, akiknek szükségük van rá, hogy megvédjék őket, hogy segítségül fordulhassanak valakihez egy ilyen trauma után. És vannak az olyan típusú emberek, mint amilyen például én is vagyok, akik meg tudják vívni egyedül a saját csatájukat. Sohasem féltettem a pozíciómat vagy a karrieremet, mert mindig kerek-perec kimondtam, amit gondolok. De mi vagyunk kevesebben, a feladatunk pedig nem más, mint az, hogy példát mutassunk az embereknek, hiszen be kell látnunk, hogy hiába félünk, nem eshet bántódásunk, ha őszintén felvállaljuk a véleményünket. Azt pedig nem győzöm hangsúlyozni, hogy mélységesen elítélem azokat az embereket, akik visszaélnek a hatalmi helyzetükkel.

- Olvasóként úgy tűnik, hogy tudatosan óvod a magánéleted. A férjedet miért nem láthatjuk soha a különféle rendezvényeken vagy a magazinokban, amikor interjút adsz?

- Ennek több oka is van. Amikor tíz évvel ezelőtt összejöttünk a párommal, meghívtak egy gálára, én pedig megkértem, hogy kísérjen el. Örömmel mondott nekem igent, de később megbánta. Az egyik stylist ugyanis egy narancssárga inget adott rá egy kockás nyakkendővel. A rendezvényen lefotóztak bennünket, és azóta is ez a kép kering róla a neten. Nem tetszett neki ez a bohóckodás, nem csoda, hogy azt mondta nekem utána, hogy kétszer jött: először és utoljára. Ezzel örökre letudta a közszereplést, mivel nem szeretné, hogy úgy mutogassák a fotóját, hogy "nézd, ő a Barátok közt Julijának a férje". Bennünket egyébként a sörözőm hozott össze, amit akkor nyitottam, amikor a Barátok közt szereplője lettem, ő pedig az egyik söröket forgalmazó cég képviselőjeként jött el hozzám. Szóval tudatosan intézzük úgy régóta, hogy a párom nem pózol velem a lapokban, amikor pedig mégis elkísér valahová, akkor azt valamilyen nemes ügyért teszi, például, amikor egy fontos társadalmi szerepvállalásról vagy jótékonykodásról van szó.

Juhuuuuuuuu 👉 ugye NÉZITEK!? 🔪#kavarjvelem #konyhafonokvip2 #🔪 #masterchef #masterchefvip #meraikata #barátokközt #rtlklub @akonyhafonok

Mérai Kata Hivatalos Oldala (@merai_kata_official) által megosztott bejegyzés,

- Hamarosan itt a karácsony, hogyan készülsz az ünnepekre?

- Nálunk a karácsonyi készülődés már most hétvégén elkezdődik, hiszen ez lesz az első adventi vasárnap, ezek az ünnepek pedig különösen fontosak a számomra. Nálunk a reggeli, az ebéd és a vacsora mindig közös program, van időnk leülni az asztalhoz, rengeteget beszélgetünk, viccelődünk, egész egyszerűen be nem áll a szánk, olyanok vagyunk ilyenkor, mint egy tipikus olasz család. Már pénteken feldíszítjük a lakást, de a mostani hétvége kifejezetten sűrű lesz, hiszen a sok családi program mellett vasárnap este még egy előadásom is lesz. Ami a karácsonyt illeti, nálunk az angyalka december 23-án éjszaka hozza meg a feldíszített karácsonyfát. A finom ételeket már korábban elkészítem, aztán átjön hozzánk az anyukám és a bátyámék, szenteste pedig sokat nevetünk, pálinkázunk és beszélgetünk. Ha pedig belefér, akkor még moziba is elmegyünk együtt, az ajándékok pedig már ott várnak mindenkit, mire hazaérünk.

Iratkozz fel a Femina Spotify csatornájára!

Ha tetszett az interjú, iratkozz fel podcast csatornánkra, és értesülj elsőként a Femina legújabb adásairól. Rendszeresen jövünk még több izgalmas beszélgetéssel, ne maradj le! 

 

 

Promóció

Ezt is szeretjük