Íme Máté Péter szép lányunokája: Kamilla a sportot választotta a zene helyett
Máté Péter már nem érhette meg három unokája születését. Dani, Kamilla és Gergő örökölték nagyapjuktól a muzikalitást.

máté-péter-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Máté Péter 1967-ben készítette el élete első stúdiófelvételét. Akkor még nem sejthette, hogy a ’70-es évekre hazánk egyik legnépszerűbb előadója lesz. Leghíresebb slágereit a fiatalabb generáció is ismeri, zenei munkássága rengeteg művészre gyakorol hatást a mai napig.

1984. szeptember 9-én az egész országot megrázta váratlan halálhíre. A zenész mindössze 37 éves volt, amikor örökre búcsúznia kellett a közönségétől. 

Máté Péter lányunokája, Kamilla

Nagyobbik lánya, Edit, akit édesapja csak Micinek becézett, 13, míg kisebbik gyermeke, Dorka csak hatéves volt ekkor. Mici a mai napig emlékszik arra, milyen tréfákat űzött vele az apukája, például élénken élnek benne a mókázások emlékei a Balatonban. Testvérével azóta mindketten édesanyák lettek. A zenész már nem érhette meg három unokája születését: Dani, Kamilla és Gergő mindannyian örökölték nagyapjuktól a muzikalitást.

Kamilla és Dani a Kongresszusi Központban megrendezett emlékkoncerten meséltek a nagypapájukról.
Kamilla és Dani a Kongresszusi Központban megrendezett emlékkoncerten meséltek a nagypapájukról.
Fotó: TV2/Tények Plusz

A két testvér és gyermekeik együtt jelentek meg a Máté Péter 75. születésnapja alkalmából megrendezett emlékkoncerten a Budapest Kongresszusi Központban 2022. február 4-én. Az eseményen a zenész egyetlen lányunokája, Kamilla elárulta, bár van érzéke a zenéhez, nem lépett híres felmenője nyomdokaiba.

- Mindannyian, az unokák elkezdtünk zenélni. Valakinél megmaradt, valakinél kevésbé, de mindannyian élveztük a zenét. Egy idő után azonban döntenünk kellett a sport és a zene között, és az előbbi mellett döntöttünk, de ettől függetlenül örömszerzés céljából még zenélünk - ecsetelte a Tények Pluszban.

Máté Péter nagyobbik lánya, Mici és legkisebb unokája, Gergő.
Máté Péter nagyobbik lánya, Mici és legkisebb unokája, Gergő.
Fotó: TV2/Tények Plusz

A két fiú, Dani és Gergő mindketten szívesen emlékeznek nagypapájukra, és örülnek, hogy kortársaik mind a mai napig hallgatják a szerzeményeit.

- Ambivalens érzés, hogy nekem családi oldalról ismerős az egész, mások meg művészként ismerik a nagypapámat. Alapvetően azt gondolom, nagyon jó, hogy a mai napig ismert és szeretett előadó - mesélte a legidősebb unoka.

Máté Péter felesége, Edit

Máté Péter és Edit 15 éven át szerették egymást, nagy szerelem volt az övék, az énekes 1984. szeptember 9-én bekövetkezett halála után az asszony nem is ment többé férjhez.

Cover-fotó: MTI/Hámor Szabolcs

Ezt is szeretjük