Csak 3 ember tudja, Máté Péter hogy halt meg valójában 37 évesen - Ezt állítja a magyar énekes

Barátja, Poór Péter szerint nem szívroham végzett Máté Péterrel.

mate-peter-cover

Máté Péter fiatalon bekövetkezett halála ellenére elképesztő karriert tudhatott a háta mögött, rengeteg slágert adott a magyar zenekedvelőknek. Túl korán távozott az élők sorából, halálának oka máig foglalkoztatja az embereket.

Az énekes a hetvenes években már ismert előadóként tevékenykedett a magyar és külföldi könnyűzenei életben: több fesztiválon előkelő helyezést ért el, A néger zongorista dalával elhozta a Szocsiban megrendezett nemzetközi zenei fesztivál első díját, az Elmegyek című dala pedig Nicolas címmel Sylvie Vartan előadásában világsiker lett. 1973-ban a Hull az elsárgult levél című slágerét választották a legjobbnak a Made In Hungary rádiós vetélkedőn.

Máté Péter halála

A legendás énekes halála a mai napig nem hagyja nyugodni a rajongóit. Máté Péter szerény, visszahúzódó fiatalember volt, ám a sztárvilág nyüzsgésében is meg akart felelni, ezért egyre kevésbé figyelt oda magára, ami végül halálának kiváltó oka lett.

Sokat cigarettázott, rengeteg feketekávét ivott, és, ha megkínálták, akkor az alkoholt sem utasította vissza. Táplálkozási zavarokkal küzdött, hol koplalt, hol pedig kényszerű falásrohamok törtek rá.

A hivatalos és elterjedt verzió szerint az akkor 37 éves énekes 1984. szeptember 9-én váratlanul hunyt el szívrohamban. Halálával kapcsolatban több teória látott napvilágot.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Máté Péter egyik legjobb barátja és pályatársa, Poór Péter az énekessel a tragédia előtt pár nappal még együtt koncertezett.

Poór Péter tudja, mi az igazság Maté Péter halálával kapcsolatban.
Poór Péter tudja, mi az igazság Maté Péter halálával kapcsolatban.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

- Máté Péter az élete két utolsó dalát nekem írta. Halála előtt három hónapig együtt turnéztunk, az is volt a műsor címe, hogy A három Péter. Pálfi Péter volt a harmadik. Három nappal előtte még együtt léptünk fel. Az volt a terv, hogy nagylemeznyi anyagot ír nekem, de erre már nem volt lehetősége - vallotta be az egykori táncdalénekes 2018-ban a Borsnak, majd egy rejtélyes, meglepő kijelentést tett.  

Az égvilágon semmi baja nem volt a szívének! Nem igaz, hogy szívroham végzett vele.

- De az igazság soha nem fog kiderülni. Ezt csak én és még két barátja tudja. Az egyiket azóta sem láttam, a másik Pálfi Peti. Tisztelem a családját, a titkát megőrzöm, megőrizzük örökre - árulta el a lapnak.

Gidófalvy Attila, a Karthago együttes billentyűse ugyanakkor a Tények Plusznak 2022-ben azt mondta, Máté Péternek problémái voltak a szívével, és titkolhatta, mennyire nagy a baj az egészségével. 

- Míg én elszívtam két szálat, ő elszívott egy doboz cigarettát. Nagyon-nagyon kemény volt. Szokták mondani, hogy a gyertyának két vége van, ő szerintem nem csak a két végét égette, hanem az egészet.

A magyar sztárvilág híres, tragédiával végződött szerelmei

A magyar művészvilág legendás sztárpárjai közül az egyik legmegrázóbb Domján Edit és Szécsi Pál tragikus véget ért kapcsolata. Nem ők az egyetlen legendás magyar sztárpár, akiknek szerelme tragédiával végződött. Mutatjuk a többieket!

Képeken 5 magyar sztárpár, akiknek a szerelme tragédiával végződött

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover-fotó: Fortepan/Urbán Tamás

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük