Márió, a harmonikás megszólalt felesége elvesztéséről: októberben hunyt el kislánya édesanyja
Márió, a harmonikás tavaly novemberben kórházban feküdt, de arról mostanáig nem beszélt, hogy feleségét októberben elveszítette.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Embert próbáló hónapokat kellett átélnie Bock Attilának, akit a közönség Márió, a harmonikás néven ismer. Október végén két oltás után megfertőződött koronavírussal, és annyira rosszul volt, hogy mentőt kellett hívnia. 

A vizsgálatok alapján a tüdeje már csak ötvenszázalékosan működött, a kórházban rosszabbodott az állapota, kis híján lélegeztetőgépre került, de végül szondán keresztül kapott oxigént. November 11-én arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy újra otthon van. 

Elhunyt Márió, a harmonikás imádott felesége

Arról ugyanakkor csak a családtagjai és a közeli barátok tudtak, hogy a zenész számára nem ez volt az egyetlen nehéz időszak: októberben elhunyt a felesége. A Mokkában először beszélt gyászáról és arról, hogy amikor kórházban volt, az volt az első gondolata, hogy a 12 éves kislánya miatt mindenképpen fel kell gyógyulnia, ki kell kerülnie a kórteremből. 

mario-a-harmonikas-mokka
Fotó: TV2/Mokka

- Egy átmeneti időszakra a testvéremékhez került. Az tartotta bennem elsősorban az erőt, hogy mindenképpen haza kell mennem hozzá. A mi viszonyunk mindig nagyon jó volt, odafigyeltem arra, hogy a zsúfolt és elfoglalt hétvégék mellett a hétköznapokon jelen legyek az életében. Amikor iskolás lett, már nehezebb volt az apanapokat megvalósítani, de óvodáskorában rendszeresen tartottunk ilyeneket, ezzel szerintem megalapoztuk azt, hogy a kapcsolatunk felülmúlja az átlagos apa-lány viszonyt. Holnap ünnepli egyébként a szülinapját, nagyon készül rá.

A cikk az ajánló után folytatódik

Vannak ugyan időszakok, amikor a lánya bezárkózik, de beszél az őt ért veszteségről, ami az édesapja szerint nagyon fontos. 

- Számomra is sokat segít, hogy kibeszélem magamból, továbbá a harmonika mellett jazzgitárral járok már pár éve, és a gyakorlás sokat segített. Ha valamilyen trauma ért az életemben, mindig a hangszerekhez nyúltam. Amikor már hazatértem a kórházból, és a felépülés időszakában voltam, akkor rengeteget gyakoroltam, ebbe merültem el, ez volt az én terápiám. 

mario-a-harmonikas2
Fotó: TV2/Mokka

Tanárként dolgozó feleségével 15 éven át alkottak egy párt, 2017 nyarán, 12 év után házasodtak össze. Az ötvenéves sztár a TV2 reggeli műsorában azt mondta, Annamária a betegsége alatt ragaszkodott ahhoz, hogy nem szeretné, ha a nagy nyilvánosság értesülne az állapotáról. Az iskola, ahol tanított, írásban búcsúzott a nőtől. A zenész nem kívánt megszólalni, de miután hétfőn az egyik napilap cikket jelentetett meg, úgy döntött, közszereplőként nem bújik el a közönség elől, vállalja, hogy megszólal. 

- Az első fellépés a feleségem elveszítése után nagyon-nagyon nehéz volt. A közönség soraiban biztosan sokan vannak, akik hasonló problémával küzdenek, hiszen tudjuk, a Covid-időszakban sok csonka család maradt.

Magyar hírességek, akik 2021-ben hunytak el

Az elmúlt egy évben számos hírességtől kellett búcsút vennünk: több világklasszis sportoló, zenei tehetség, korszakalkotó művész és televíziós legenda távozott az élők sorából. Képes összeállításunkkal azokra a magyar sztárokra emlékezünk, akiket 2021-ben nem csak a szakma, hanem az egész ország gyászolt.

Ezt is szeretjük