Meglepte rajongóit a magyar énekesnő! Már a 6. hónapban van A Dal elődöntőse
A Dal című eurovíziós válogató egyik elődöntőse, Marge terhes.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meglepte rajongóit a fiatal magyar énekesnő, Marge, aki az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójának, A Dalnak a 30 legjobbja közé került.

A 27 éves tehetség - polgári nevén Batta Zsuzsanna - már a hatodik hónapban van, ezt a Facebook-oldalán egy babapocakos fotó kíséretében közölte.

A hatodik hónapban van

A Dal 2014 versenyzője a napokban közösségi oldalán osztotta meg a jó hírt rajongóival. "Tavasszal ifjú taggal bővül a Marge. Most már bevallhatom, hogy ki inspirálta legjobban a Morning Light-ot" - írta a közösségi oldalára.

Ezzel a számmal jutott be az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójának 30 legjobb dala közé. Az annak 2013. december 11-i sajtótájékoztatóján viselt ruhája még eltakarta babapocakját, ám a róla készült legutolsó fotón már nem leplezte állapotát.

A hatodik hónapban lévő énekesnőt várandóssága és a baba nem hátráltatja. A Dal február 22-én ér véget a döntővel, az 59. Eurovíziós Dalfesztivál pedig csak májusban kezdődik Dániában - az első elődöntőre május 6-án, a másodikra május 8-án, a döntőre pedig május 10-én kerül sor.

- A népi hiedelmekkel ellentétben egy terhes nőnek nem két ember helyett kell enni, és a mozgás is nagyon hasznos, közelebb hoz minket egymáshoz. A várandósság alatt rendszeresen sportolok, és odafigyelek, hogy a kedvenc ételeinket házilag készítsem el - árulta el Marge, aki alatt terhessége kezdete óta csak a baba súlyával nyom többet a mérleg. 

Morning Light

Marge számára korán nyilvánvalóvá vált, hogy zenéléssel szeretne foglalkozni, 14 évesen ezért is költözött fel Budapestre. Különböző formációk tagja lett, zeneterápiát tanult, majd az érettségi után számos országban élt és dolgozott különböző zenei projektekben: Írországban, Belgiumban és Egyiptomban.

Batta Zsuzsanna szerepelt SP első videoklipjében, készített filmzenét, országos hírnévre pedig a 2010-ben megjelent And című, első szólóalbumával tett szert. Szövegíró és dalszerző egyben, aki jól játszik zongorán, gitáron és dobon egyaránt. Marge 2010 decemberében debütált ingyenesen letölthető And című albumával.

Sokoldalú, de azonnal felismerhető zenei világával azóta is hiánypótló szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. My Way című dalának markáns, művészi képi világú videoklipje az MTV és a 1Music Channel tévéadók egyik leggyakrabban játszott darabja volt, de a címadó szám az MR2 Petőfi Rádió lejátszási listájában is kiemelt helyen szerepelt.

Marge művészi sokszínűségét bizonyítja, hogy a londoni Ealing Autumn Festivalon bemutatott Liszt-installációhoz Rapszódia című Liszt-átiratát használták fel.

Tavaly vizuális és zenei arculatváltáson esett át. Ezek után nem meglepő, hogy terhessége ellenére bátran vágott neki az élő fellépésekkel járó eurovíziós dalversenynek.

- Fontosnak tartom abban a szemléletben várni a kisbabámat, hogy a várandósság ideje alatt is szülőnek és előadónak is meg kell maradnom. Sem a babával, sem önmagammal nem tehetem meg, hogy otthon pihengetek: az inspiratív, élvezetes munka a babának is nagyon jót tesz. Ezt pedig nemcsak én gondolom így, az eddigi összes vizsgálat ezt mutatja! - mondta az énekesnő, aki Morning Lightban számos helyen utal születendő gyermekére.

Az énekesnőt A Dal 2014 január 25-i elődöntőjén láthatják a nézők.

Fotó: MTVA/Nagy Zoltán, Facebook/Marge

Ezt is szeretjük