Megnémult a forgatáson a Margaret Island fiatal énekesnője

Különleges klipet forgatott a Margaret Island.

labas-viki-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Új klippel rukkolt elő a Margaret Island, amelyet az Engedd, hogy szabad legyek című dalukhoz készítettek, és amit először a Feminán láthatsz. A szám a szabadság elvesztésének egy különös formáját járja körül: Lábas Viki, a zenekar énekesnője egy mesebeli erdő mélyén némaságba burkolózva tengeti mindennapjait, és magányosan várja megmentőit, hogy újra szabad életet élhessen. 

Hosszú idő után Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf, a zenekar másik két alapító tagja sietnek a segítségére, hogy Viki hangját visszaadva végül újra együtt örömzenélhessenek a teljes zenekari csapattal.

- Egy 40 éves Bródy szerzeményről van szó, amit maga az alkotó ajánlott fel nekünk feldolgozásra. Több évtized elteltével a mai napig nagyon aktuális a dal mondandója: találjuk meg a saját szabadságunkat, a saját életterünket a szerelemben, családban, emberi kapcsolatainkban és az életünk minden területén - és ne hagyjuk, hogy ebben bárki korlátozzon minket - foglalta össze Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf a dal üzenetét.

A fiatal énekesnő számára embert próbáló volt a klipforgatás, mert egész nap nem tudott sem beszélni, sem enni. 

- Alapvetően nagyon cserfes vagyok, és lételemem a mosolygás, így nagyon furcsa volt megélni, hogy nem mondhatom ki bármikor azt, amit gondolok. Hajnali fél 6-tól este fél 7-ig takarták virágszirmok a számat, ami miatt sem enni, sem beszélni nem tudtam egész nap. Érdekes módon nem is az evés hiányzott igazán: a legnyomasztóbb az volt, hogy korlátozva voltam a beszédben.

- A forgatás végére erőt vett rajtam egy fásultság, de így talán hitelesebb volt a szabadság elvesztésének a megmutatása. Színész ugyan nem vagyok, de így legalább őszintén tudtam játszani. Hatalmas felszabadulás volt, amikor végre lekerültek rólam ezek a csodaszép, ám zsarnok virágok - mesélte Viki a forgatás kapcsán.

A zenekar háza táját az utóbbi időben egyre több női energia kezdi körülvenni: a grafikusuk és menedzserük csatlakozását követően véletlenek folytán a forgatócsapat is szinte csupa tehetséges női stábtagokból állt össze, a díszlettervezőtől kezdve a styliston át Cibulya Nikol rendezőig és Fecske Flóra operatőrig. Ők álmodták meg az elvarázsolt világot Gödön, ahol egyébként váratlan módon a forgatás napjára éppen kiöntött az áradó Duna, így az erdőt is ellepte kicsit a víz. 

A Margaret Island nagyon szeret különleges helyszíneken zenélni, ezért legutóbb a Szabadság hídon örvendeztette meg közönségét egy meglepetéskoncerttel: az esemény keretein belül vezették fel az Engedd, hogy szabad legyek klipjük érkezését és nyárzáró nagykoncertjüket, amelyet szeptember 7-én a Budapest Parkban tartanak, ahol vendégük lesz a Blahalouisiana is.

A szezonzáró nagykoncertet követően ősszel a Margaret Island "Engedd, hogy szabad legyek" klubturnéra indul, így az elkövetkezendő fél évet az új album megjelenéséig biztos a szabadság jegyében fogják eltölteni a koncertre látogató közönséggel együtt.

Ezt is szeretjük