A magyar színésznő légies ruhában tündökölt a velencei filmfesztiválon - Stork Natasa meseszép volt

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjének világpremiere is nagy sikert aratott a velencei filmfesztiválon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több magyar sikernek is örülhetünk a szeptember 2. és 12. között megrendezett 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Mundruczó Kornél első külföldi gyártású, angol nyelvű nagyjátékfilmje, a Pieces of a Woman (magyarul Egy nő darabjai) bekerült a versenyprogramba. A főszerepet Vanessa Kirby játssza, partnerét Shia LaBeouf, a filmben szerepel még Ellen Burstyn és Molly Parker is. 

A velencei filmfesztivál vörös szőnyegén szombaton a magyar rendező oldalán többek között Vanessa Kirby is megjelent. Az angol színésznő sokaknak a The Crown (A korona) című sorozat fiatal Margit hercegnőjeként lehet ismerős, de szerepelt a Mission: Impossible - Utóhatás vagy a Halálos iramban: Hobbs és Shaw című filmekben is.

Magyar filmesek a velencei filmfesztiválon

Vasárnap este Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjének világpremiere is nagy sikert aratott a lagúnák városában. Ez az első magyar film, amely meghívást kapott a fesztivál Giornate degli Auori versenyprogramjába, ahová idén mindössze tíz újító, eredeti hangú alkotást válogattak be. 

Gaia Furrer, a szekció művészeti vezetője bevezetőjében elmondta: ez volt az első film, amelyet meghívtak az idei válogatásukba. Noha rengeteg film érkezik hozzájuk évről évre, a szelektorok egyhangúan döntöttek a Felkészülés mellett.

A Stork Natasa és Bodó Viktor főszereplésével készült film szeptember 24-től látható a hazai mozikban. Előbbit korábban láthattuk a Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című magyar-német-osztrák filmdrámában, Bodzsár Márk első nagyjátékfilmjében, a  Isteni műszakban és Mundruczó Kornél 2017-ben készült filmdrámájában, a Jupiter holdjában. A 36 éves színésznő gyönyörű, halvány ibolyaszínű, légies ruhában lépett a vörös szőnyegre. 

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan léptek a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál vörös szőnyegére a magyar sztárok. 

Ezt is szeretjük