Váratlanul hunyt el az Egri csillagok híres szereplője
A legszebb hangú magyar színésznek tartották
Idén elhunyt legendás színészeink.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idei év eddig eltelt időszakában is számos veszteség érte a magyar művészeti életet, több legendás, szeretett színművészünk is távozott az élők sorából.

Rögtön az év elején, februárban hunyt el Bitskey Tibor, akit 2014. szeptember 29-én választották meg a nemzet színészének. Számos híres filmben szerepelt, így az Egri csillagokban Mekcsey Istvánt, A kőszívű ember fiaiban Baradlay Ödönt, a Honfoglalásban Előd vezért alakította.

A legszebb hangú magyar színésznek tartották, sokáig rendszeresen mondott verset a Vers mindenkinek című műsorban, de az Egri csillagok regény hangoskönyvváltozatát is az ő hangján élvezhetik a hallgatók, valamint ő volt a Vuk című rajzfilmsorozat narrátora is. Megszámlálhatatlanul sok filmben hallhattuk jellegzetes, férfias, karakteres hangját, a Bosszúállókban Sean Conneryt, a Különvéleményben Max von Sidow-t, az X-Men 2-ben pedig a Kelly szenátort alakító Bruce Davisont szólaltatta meg magyarul.

Nézd meg, kik azok az összetéveszthetetlen orgánumú, pótolhatatlan színművészek, a magyar szinkron jeles alakjai, akiktől idén kellett elbúcsúznunk!

Ezt is szeretjük