A legnépszerűbb férfi szinkronhangok

Ők adják a férfi világsztárok magyar hangjait.

Dia


            	Hevér Gábor
            	Szeretted a Titanicot? Na és a Vasálarcost? Ha igen, akkor Hevér Gábor hangja is ismerősen csenghet, ugyanis legismertebb filmjeiben ő szólaltatja meg magyarul Leonardo DiCapriót. Jason Biggs az Amerikai pitében ugyancsak Hevér hangján szólalt meg.
            	 

Hevér Gábor

Szeretted a Titanicot? Na és a Vasálarcost? Ha igen, akkor Hevér Gábor hangja is ismerősen csenghet, ugyanis legismertebb filmjeiben ő szólaltatja meg magyarul Leonardo DiCapriót. Jason Biggs az Amerikai pitében ugyancsak Hevér hangján szólalt meg.
 

Fotó: Dömölky Dániel

Dia

 	Szabó Sipos Barnabás 	Szabó Sipos Barnabás talán az egyik legismertebb szinkronhang. Rengeteg filmben megszólalt, leghíresebb karaktere George Clooney, akinek többek közt az Ocean's-sorozatban, az Alkonyattól pirkadatigban vagy éppen a Vészhelyzetben kölcsönözte a hangját. A színész 2010-ben felhagyott a játékfilmek szinkronizálásával, mert nem érezte, hogy kellő megbecsülést kap a szakma. Idén a Holnapolisz című moziban mégis ő magyarítja Clooney-t, miután Facebook-csoport is alakult azért, hogy térjen vissza a sármos színész hangjaként.

Szabó Sipos Barnabás

Szabó Sipos Barnabás talán az egyik legismertebb szinkronhang. Rengeteg filmben megszólalt, leghíresebb karaktere George Clooney, akinek többek közt az Ocean's-sorozatban, az Alkonyattól pirkadatigban vagy éppen a Vészhelyzetben kölcsönözte a hangját. A színész 2010-ben felhagyott a játékfilmek szinkronizálásával, mert nem érezte, hogy kellő megbecsülést kap a szakma. Idén a Holnapolisz című moziban mégis ő magyarítja Clooney-t, miután Facebook-csoport is alakult azért, hogy térjen vissza a sármos színész hangjaként.

Dia

 	Kálid Artúr 	Kálid Artúr olyan remek színészeket szólaltat meg, mint például Will Smith vagy éppen Jamie Foxx. Szomorú érdekesség, hogy Will Smith hangja a kilencvenes években még többnyire Reisenbüchler Sándor volt, aki egy tragikus baleset során mindössze 36 évesen hunyt el. A Bad Boys 2-ben és a Legenda vagyok című filmben már Kálid szinkronizálta Smith-t.

Kálid Artúr

Kálid Artúr olyan remek színészeket szólaltat meg, mint például Will Smith vagy éppen Jamie Foxx. Szomorú érdekesség, hogy Will Smith hangja a kilencvenes években még többnyire Reisenbüchler Sándor volt, aki egy tragikus baleset során mindössze 36 évesen hunyt el. A Bad Boys 2-ben és a Legenda vagyok című filmben már Kálid szinkronizálta Smith-t.

Dia

 	Dörner György 	Dörner György több világsztár magyar hangjaként is megszólalt már az évek során. A legtöbbször Bruce Willisnek kölcsönözte a hangját, olyan kultikus filmekben, mint a Die Hard vagy éppen a Ponyvaregény. Általában Eddie Murphy filmjeire is Dörnert hívják, de Michael Douglas hangjaként is ismerős lehet.

Dörner György

Dörner György több világsztár magyar hangjaként is megszólalt már az évek során. A legtöbbször Bruce Willisnek kölcsönözte a hangját, olyan kultikus filmekben, mint a Die Hard vagy éppen a Ponyvaregény. Általában Eddie Murphy filmjeire is Dörnert hívják, de Michael Douglas hangjaként is ismerős lehet.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Dia

 	Kautzky Armand 	Manapság Kautzky Armand orgánuma az egyik legismertebb Magyarországon. Pierce Brosnant az 1989-es Dupla csavar óta szinkronizálja, így többször volt alkalma kimondani azt, amit sokan csak egyedül, otthon, a tükör előtt szoktak:

Kautzky Armand

Manapság Kautzky Armand orgánuma az egyik legismertebb Magyarországon. Pierce Brosnant az 1989-es Dupla csavar óta szinkronizálja, így többször volt alkalma kimondani azt, amit sokan csak egyedül, otthon, a tükör előtt szoktak: "A nevem Bond, James Bond." Többször adta a hangját Tom Cruise-nak, Clint Eastwoodnak vagy Ralph Fiennesnek.

Fotó: InterCom/Szabó Lilla

Dia

 	Kern András 	Aki régóta odavan Woody Allenért, és látta az Oscar-díjas rendező legjobb filmjeit, annak biztosan Kern András hangján szólal meg a sokoldalú művész. Ennek az az egyszerű oka, hogy Kern szinkronizálta Allent a legtöbb filmjében, így a legismertebbekben is. Az Annie Hall, A rádió aranykora vagy a Manhattan című moziban is a Kossuth-díjas színész állt a mikrofon elé.

Kern András

Aki régóta odavan Woody Allenért, és látta az Oscar-díjas rendező legjobb filmjeit, annak biztosan Kern András hangján szólal meg a sokoldalú művész. Ennek az az egyszerű oka, hogy Kern szinkronizálta Allent a legtöbb filmjében, így a legismertebbekben is. Az Annie Hall, A rádió aranykora vagy a Manhattan című moziban is a Kossuth-díjas színész állt a mikrofon elé.

Fotó: Médiaklikk

Dia

 	Rékasi Károly 	Az idén 52 éves Rékasi Károly nem tartozik az idős színészek közé, mégis több mint három évtizede szinkronizál. Már az 1981-es Végtelen szerelemben ő adta a hangját Tom Cruise-nak. Később a Mission Impossible-filmekben, a Különvéleményben és a Világok harcában is hallhattad a hollywoodi színészt Rékasi hangján megszólalni. Ő David Duchovny magyar hangja is.

Rékasi Károly

Az idén 52 éves Rékasi Károly nem tartozik az idős színészek közé, mégis több mint három évtizede szinkronizál. Már az 1981-es Végtelen szerelemben ő adta a hangját Tom Cruise-nak. Később a Mission Impossible-filmekben, a Különvéleményben és a Világok harcában is hallhattad a hollywoodi színészt Rékasi hangján megszólalni. Ő David Duchovny magyar hangja is.

Fotó: RTL Klub/Nagy Botond, Klinszky Gábor

Dia

 	Gáti Oszkár 	Rambo, Tango és Cash, Oscar: emlékszel még ezekre a filmekre, amikben a közös nevező Sylvester Stallone volt? A '80-as, '90-es évek talán legismertebb akcióhősének legismertebb filmjeiben Gáti Oszkár kölcsönözte a hangját. Gáti azonban évekkel ezelőtt végleg felhagyott a színészettel, így a szinkronizálásnak is búcsút intett. Azóta többnyire Gesztesi Károly szólaltatja meg Stallonét.

Gáti Oszkár

Rambo, Tango és Cash, Oscar: emlékszel még ezekre a filmekre, amikben a közös nevező Sylvester Stallone volt? A '80-as, '90-es évek talán legismertebb akcióhősének legismertebb filmjeiben Gáti Oszkár kölcsönözte a hangját. Gáti azonban évekkel ezelőtt végleg felhagyott a színészettel, így a szinkronizálásnak is búcsút intett. Azóta többnyire Gesztesi Károly szólaltatja meg Stallonét.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Ezt is szeretjük
Fotó: