Az elmúlt évtizedek leghíresebb magyar énekesei
Nézd meg hazánk legnépszerűbb énekeseit.

Dia

 	Charlie 	A Horváth Károly néven született énekes-trombitás eredetileg balett-táncosnak készült. A hetvenes években kezdett el együtt dolgozni Tátrai Tiborral, 1975 és 1979 között pedig a Generál énekese volt. A kilencvenes években a Tátrai Band frontembere lett, szólókarrierje 1994-ben kezdődött. 	Kapcsolódó cikk: 	Ritka fotó! Charlie elképesztően sármos szívtipró volt 	fiatalon » 	 

Charlie

A Horváth Károly néven született énekes-trombitás eredetileg balett-táncosnak készült. A hetvenes években kezdett el együtt dolgozni Tátrai Tiborral, 1975 és 1979 között pedig a Generál énekese volt. A kilencvenes években a Tátrai Band frontembere lett, szólókarrierje 1994-ben kezdődött.

Kapcsolódó cikk:
Ritka fotó! Charlie elképesztően sármos szívtipró volt
fiatalon »

 

Dia

 	Korda György 	Hazánk egyik legnépszerűbb táncdalénekese, akiért a nagyszülőktől kezdve az unokákig nagyon sokan rajonganak. Sikeréről mindent elárul, hogy fél évszázados pályafutással a háta mögött minden évben kirobbanó sikerrel lép fel a Szigeten, de emellett kultikusak tévés pókerközvetítései is.

Korda György

Hazánk egyik legnépszerűbb táncdalénekese, akiért a nagyszülőktől kezdve az unokákig nagyon sokan rajonganak. Sikeréről mindent elárul, hogy fél évszázados pályafutással a háta mögött minden évben kirobbanó sikerrel lép fel a Szigeten, de emellett kultikusak tévés pókerközvetítései is.

Dia

 	Balázs Fecó 	A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes-zenész több évtizedes pályafutása során olyan népszerű együttesekben lépett fel, mint a Taurus XT, a Korál, a 100 Folk Celsius, majd 1986-ban szólókarrierbe kezdett, válogatáslemeze pedig 2009-ben jelent meg Érints meg még egyszer címmel.

Balázs Fecó

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes-zenész több évtizedes pályafutása során olyan népszerű együttesekben lépett fel, mint a Taurus XT, a Korál, a 100 Folk Celsius, majd 1986-ban szólókarrierbe kezdett, válogatáslemeze pedig 2009-ben jelent meg Érints meg még egyszer címmel.

Dia

 	Pataky Attila 	Hazánk egyik legnépszerűbb rockzenésze 1974-ben lett az Edda Művek énekese, amelynek a mai napig frontembere. Első lemezük 1980-ban jelent meg, a legutóbbi 2009-ben Átok és áldás címmel. 

Pataky Attila

Hazánk egyik legnépszerűbb rockzenésze 1974-ben lett az Edda Művek énekese, amelynek a mai napig frontembere. Első lemezük 1980-ban jelent meg, a legutóbbi 2009-ben Átok és áldás címmel. 

Dia

 	Kiki 	Az eredetileg Patkó Béla néven született énekes autószerelőnek tanult, de aztán rájött, hogy zenével szeretne foglalkozni. Karrierje az Óceán együttessel kezdődött, 1983-ban lett az Első Emelet tagja, amelynek országos ismertségét köszönheti. 	Kapcsolódó cikk: 	Büszke lehet rá! Igézően szép hölggyé cseperedett Kiki 21 éves lánya »

Kiki

Az eredetileg Patkó Béla néven született énekes autószerelőnek tanult, de aztán rájött, hogy zenével szeretne foglalkozni. Karrierje az Óceán együttessel kezdődött, 1983-ban lett az Első Emelet tagja, amelynek országos ismertségét köszönheti.

Kapcsolódó cikk:
Büszke lehet rá! Igézően szép hölggyé cseperedett Kiki 21 éves lánya »

Dia

 	Lovasi András 	Népszerűségét az 1987-ben alapított Kispál és a Borznak köszönheti, amelynek énekeseként, basszusgitárosaként és dalszövegírójaként működött közre, 2005-től kezdve pedig a Kiscsillag zenekar énekes-gitárosa. Munkásságáért 2010-ben Kossuth-díjat kapott.

Lovasi András

Népszerűségét az 1987-ben alapított Kispál és a Borznak köszönheti, amelynek énekeseként, basszusgitárosaként és dalszövegírójaként működött közre, 2005-től kezdve pedig a Kiscsillag zenekar énekes-gitárosa. Munkásságáért 2010-ben Kossuth-díjat kapott.

Dia

 	D. Nagy Lajos 	D. Nagy Lajos három évvel a Bikini megalapítása után, 1985-ben csatlakozott a legendás rockbandához, és a vérfrissítés remek hatással volt a csapatra: az 1987-ben megjelent Mondd el című albumukat 300 ezren vásárolták meg! Bár 1992-ben elváltak útjaik, öt évvel később ismét összeálltak és azóta is zenélnek. Az énekes civilben hű férj és példás családapa, feleségével három gyermeket nevelnek.

D. Nagy Lajos

D. Nagy Lajos három évvel a Bikini megalapítása után, 1985-ben csatlakozott a legendás rockbandához, és a vérfrissítés remek hatással volt a csapatra: az 1987-ben megjelent Mondd el című albumukat 300 ezren vásárolták meg! Bár 1992-ben elváltak útjaik, öt évvel később ismét összeálltak és azóta is zenélnek. Az énekes civilben hű férj és példás családapa, feleségével három gyermeket nevelnek.

Fotó: www.bikininet.hu

Dia

 	Gergely Róbert 	Gergely Róbert a Színház és Filmművészeti Főiskolát elvégezve színésznek állt, rajongói pedig számtalan zenés és prózai darabban láthatták már különféle társulatok színpadán, a La Mancha lovagjától a Kölcsönlakáson át a Chicagóig. De ugyancsak a kellemes hangú sztárnak köszönhetjük a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik popslágerét: az Emmanuelle című film betétdala az ő tolmácsolásában vált sok magyar kedvencévé, akkoriban több albuma is megjelent.

Gergely Róbert

Gergely Róbert a Színház és Filmművészeti Főiskolát elvégezve színésznek állt, rajongói pedig számtalan zenés és prózai darabban láthatták már különféle társulatok színpadán, a La Mancha lovagjától a Kölcsönlakáson át a Chicagóig. De ugyancsak a kellemes hangú sztárnak köszönhetjük a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik popslágerét: az Emmanuelle című film betétdala az ő tolmácsolásában vált sok magyar kedvencévé, akkoriban több albuma is megjelent.

Dia

 	Komár László 	Az 1944-ben született énekes karrierje a hatvanas évek elején indult, 1966-ban ő is részt vett a Táncdalfesztiválon. Az elmúlt évtizedek során énekelt többek között a Scampolo, a Dogs, az Atlas és a Non-Stop nevű együttesekben - rock & roll dalai miatt a magyar Elvis Presley-ként emlegették. 2012. október 17-én otthonában hunyt el. 	Kapcsolódó címke: 	Komár László »

Komár László

Az 1944-ben született énekes karrierje a hatvanas évek elején indult, 1966-ban ő is részt vett a Táncdalfesztiválon. Az elmúlt évtizedek során énekelt többek között a Scampolo, a Dogs, az Atlas és a Non-Stop nevű együttesekben - rock & roll dalai miatt a magyar Elvis Presley-ként emlegették. 2012. október 17-én otthonában hunyt el.

Kapcsolódó címke:
Komár László »

Dia

 	Földes László, Hobo 	Földes László eleinte a színészkarrierrel kacérkodott, mellette verseket írt és középiskolai tanárként dolgozott. Aztán 33 évesen mégis a zenélés mellett tette le a voksát: 1978-ban állt először a Hobo Blues Banddel a nagyközönség elé, majd 33 év közös zenélés után 2011. február 12-én  - és a nagy érdeklődésre való tekintettel egy nappal az eredetileg kiírt dátum előtt - búcsúzott el a rajongóktól egy fergeteges koncerten.

Földes László, Hobo

Földes László eleinte a színészkarrierrel kacérkodott, mellette verseket írt és középiskolai tanárként dolgozott. Aztán 33 évesen mégis a zenélés mellett tette le a voksát: 1978-ban állt először a Hobo Blues Banddel a nagyközönség elé, majd 33 év közös zenélés után 2011. február 12-én  - és a nagy érdeklődésre való tekintettel egy nappal az eredetileg kiírt dátum előtt - búcsúzott el a rajongóktól egy fergeteges koncerten.

Dia

 	Somló Tamás 	A Báthory utcai Általános Iskola zenetagozatán tanult, ahol hegedűn játszott. Országos népszerűségre a Locomotiv GT énekeseként, basszusgitárosaként és szaxofonosaként tett szert, de tagja volt az Omega együttesnek is. Dalszerzőként olyan örökzöld slágerek fűződnek a nevéhez, mint az Álomarcú lány vagy a Valamit mindig valamiért.

Somló Tamás

A Báthory utcai Általános Iskola zenetagozatán tanult, ahol hegedűn játszott. Országos népszerűségre a Locomotiv GT énekeseként, basszusgitárosaként és szaxofonosaként tett szert, de tagja volt az Omega együttesnek is. Dalszerzőként olyan örökzöld slágerek fűződnek a nevéhez, mint az Álomarcú lány vagy a Valamit mindig valamiért.

Dia

 	Payer András 	Payer Öcsi, azaz Payer András 1941-ben látta meg a napvilágot Budapesten. Eleinte gyógyszerészként dolgozott, de hamar rájött, hogy a zenélés az élete. Számos sláger szerzése fűződik a nevéhez - Almát eszem, Gedeon bácsi -, dalait olyan népszerű előadók vitték sikerre, mint Szécsi Pál, Komár László, Katona Klári. 2011. március 31-én hunyt el.

Payer András

Payer Öcsi, azaz Payer András 1941-ben látta meg a napvilágot Budapesten. Eleinte gyógyszerészként dolgozott, de hamar rájött, hogy a zenélés az élete. Számos sláger szerzése fűződik a nevéhez - Almát eszem, Gedeon bácsi -, dalait olyan népszerű előadók vitték sikerre, mint Szécsi Pál, Komár László, Katona Klári. 2011. március 31-én hunyt el.

Dia

 	Dopeman 	A népszerű rapper eredetileg Pityinger László néven látta meg a napvilágot 1974-ben. Budapest nyolcadik kerületében nőtt fel, pályafutását pedig Ganxtsa Zolee oldalán kezdte, majd szólókarrierbe kezdett, emellett pedig zenei producerként is sikerrel bemutatkozott.

Dopeman

A népszerű rapper eredetileg Pityinger László néven látta meg a napvilágot 1974-ben. Budapest nyolcadik kerületében nőtt fel, pályafutását pedig Ganxtsa Zolee oldalán kezdte, majd szólókarrierbe kezdett, emellett pedig zenei producerként is sikerrel bemutatkozott.

Dia

 	Cozombolis 	A szolnoki Cozombolis Leonidász Péter, azaz Cozombolis, több zenekarnak is tagja volt, de szólóban is sikeres énekes és dalszövegíró. A görög származású zenész Végre itt a nyár és Valami most kezdődik el című dalaival is a slágerlisták élén szerepelt.

Cozombolis

A szolnoki Cozombolis Leonidász Péter, azaz Cozombolis, több zenekarnak is tagja volt, de szólóban is sikeres énekes és dalszövegíró. A görög származású zenész Végre itt a nyár és Valami most kezdődik el című dalaival is a slágerlisták élén szerepelt.

Dia

	Kefír	A Kecskés Tibor néven született énekes a kilencvenes évek óta szerepel a magyar popéletben. V-Tech nevű formációja ontotta a slágereket, de az énekes nem csak frontemberként, dalszerzőként is sikeressé vált.

Kefír

A Kecskés Tibor néven született énekes a kilencvenes évek óta szerepel a magyar popéletben. V-Tech nevű formációja ontotta a slágereket, de az énekes nem csak frontemberként, dalszerzőként is sikeressé vált.

Dia

 	Bebe 	Abebe Dániel, vagyis ahogy rajongói ismerik, Bebe 2000 óta a Back II Black zenekar frontembere. 	Kapcsolódó cikk: 	Szakítás helyett eljegyzés! Váratlan döntést hozott a magyar énekes »

Bebe

Abebe Dániel, vagyis ahogy rajongói ismerik, Bebe 2000 óta a Back II Black zenekar frontembere.

Kapcsolódó cikk:
Szakítás helyett eljegyzés! Váratlan döntést hozott a magyar énekes »

Dia

 	Kozsó 	A Kocsor Zsolt néven született énekes, zeneszerző, producer az Ámokfutók elnevezésű zenekarával futott be 1994-ben, de a nevéhez köthető több sikeres banda, így a Picasso Branch, a Shygys vagy a Bestiák felfuttatása is.

Kozsó

A Kocsor Zsolt néven született énekes, zeneszerző, producer az Ámokfutók elnevezésű zenekarával futott be 1994-ben, de a nevéhez köthető több sikeres banda, így a Picasso Branch, a Shygys vagy a Bestiák felfuttatása is.

Dia

 	Kökény Attila 	A Megasztár 5-ben feltűnt énekes sokak kedvencévé vált, és bár ott esélyesként végül csak a második helyen végzett, a műsor után is keresett előadónak számít országszerte. 	Kapcsolódó cikk: 	Láttál már ilyen látványos fogyást? 30 kilótól szabadult meg a magyar sztárpár »

Kökény Attila

A Megasztár 5-ben feltűnt énekes sokak kedvencévé vált, és bár ott esélyesként végül csak a második helyen végzett, a műsor után is keresett előadónak számít országszerte.

Kapcsolódó cikk:
Láttál már ilyen látványos fogyást? 30 kilótól szabadult meg a magyar sztárpár »

Fotó: Fotó: Mistraliroda.hu

Dia

 	Mester Tamás 	Népszerű énekes, akit a tévénézők a Megasztár zsűrijéből is ismerhetnek. 	Kapcsolódó képgaléria: 	A Megasztár zsűritagjai »

Mester Tamás

Népszerű énekes, akit a tévénézők a Megasztár zsűrijéből is ismerhetnek.

Kapcsolódó képgaléria:
A Megasztár zsűritagjai »

Fotó: Fotó: TV2 Sajtószoba

Dia

 	Delhusa Gjon 	EMeRTon-díjas magyar énekes, zeneszerző és dalszövegíró, aki a nyolcvanas évektől hatalmas sikereket ért el, több albuma arany- és platinalemez lett.

Delhusa Gjon

EMeRTon-díjas magyar énekes, zeneszerző és dalszövegíró, aki a nyolcvanas évektől hatalmas sikereket ért el, több albuma arany- és platinalemez lett.

Fotó: Fotó: RTL Klub Sajtóklub

Dia


            	Emilió
            	Jelenik Emil a magyar popzene egyik kiemelkedő alakja, szakmai sokszínűségét mutatja, hogy több hangszere is játszik, illetve több stílusban is megmutatta már magát. Énekelt duettet Dopeman-el és a Fiestával is.

Emilió

Jelenik Emil a magyar popzene egyik kiemelkedő alakja, szakmai sokszínűségét mutatja, hogy több hangszere is játszik, illetve több stílusban is megmutatta már magát. Énekelt duettet Dopeman-el és a Fiestával is.

Ezt is szeretjük
Fotó: