Már több mint 100 országban gyógyulnak magyar gyógyszerrel (x)
Tudtad, hogy a magyar gyógyszer világhírű és több mint egy évszázada bízhatunk hatékonyságában? Ráadásul több ezer magyar vállalkozás megélhetése is múlik rajta.

Magyosz-femina2100x1400.png
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Évszázados szaktudás, megbízhatóság és hatékonyság áll egy-egy tabletta mögött -Gyógyulj magyar gyógyszerrel!

Amikor kibontunk egy jól ismert, akár generációk óta hatékonyan gyógyító készítmény dobozát, bele se gondolunk, hogy egyetlen tabletta mögött mennyi érték, tudás és tradíció van. Kevesen tudják, hogy a hazai gyógyszergyártás szinte minden terápiás területen kínál világszínvonalú alternatívát, miközben jelentősen hozzájárul a gazdaság működéséhez, és számos hazai vállalkozásnak ad folyamatosan munkát. 

Mihez kezdünk, amikor sajog a fejünk, görcsöl a hasunk, lázunk van, vagy csak az immunrendszerünket szeretnénk erősíteni? Szinte természetes, hogy beveszünk egy tablettát, de arra ritkán gondolunk, hogy hány évtizednyi, vagy olykor évszázadnyi szaktudás, megbízhatóság és gondoskodás áll a háttérben. Történelemórán nem sokat tanultunk a világhírű magyar gyógyszeriparról, pedig ez is egy olyan hungarikum, amely évszázadok óta bizonyít világszerte. Készítményei közül számos pedig a Magyar Gyógyszer Védjegy oltalom alatt áll.

Bizalom a világ több mint 100 országában

De hogyan érdemli ki egy termék a védjegyet? A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) létrehozta és szigorú feltételrendszer alapján adja ki a Magyar Gyógyszer Védjegy (lajstromszám: 215 069) használati jogát. A védjegy használatára kizárólag a MAGYOSZ ad ki engedélyt, elsősorban azért, mert fontosnak tartja, hogy segítse a szakemberek és a laikusok eligazodását a gyógyszerek kiválasztásában. Minden olyan gyógyászati céllal forgalomba helyezett termék jogosult lehet a Magyar Gyógyszer Védjegyet használni, amely a védjegy használatára vonatkozó követelménynek eleget tesz.

Eszerint a szempontrendszer szerint kizárólag arra a gyógyszerre kerülhet fel a Magyar Gyógyszer Védjegy, amely magyar forgalomba hozatali engedéllyel rendelkezik és legalább egy további, Magyarországhoz szorosan kapcsolódó, kutatás-fejlesztési vagy gyártási tevékenységgel összefüggő, külön szabályzatban lefektetett feltételnek megfelel. A házi- és szakorvosok, valamint a patikákban dolgozó gyógyszerészek ismerik a Magyar Gyógyszer Védjegyet, így őket érdemes megkérdezni, hogy melyik készítmény származik hazai gyártótól. 

A hazai gyógyszeripar évtizedek óta a magyar gazdaság egyik húzóágazata, ami köszönhető a világszínvonalú szaktudásnak és gondoskodásnak, valamint a fejlesztések terén, illetve a gyártásban kompromisszumokat nem ismerő biztonságnak és állandó minőségnek, ráadásul a világ több mint 100 országában is bizalmat szavaztak már a magyar gyógyszereknek.

Hivatalos helyen vásároljunk

Hazánkban sajnos egyre nő a krónikus, az anyagcsere- és a pszichés megbetegedések száma, a hazai gyógyszergyártás azonban már egy évszázada kínál a legtöbb egészségügyi panasz kezelésére hatékony, magas minőségű alternatívát. Bár több lehetőségünk is van beszerezni a szükséges készítményeket, mégis, az a biztonságos, ha gyógyszertárban vásároljuk meg a vényköteles vagy recept nélkül is kapható gyógyszert.

Ezek mind olyan készítmények, amelyek szigorú kutatási és fejlesztési folyamaton mentek keresztül, több ezer klinikai kísérletet végeztek el rajtuk, mire a nagy nyilvánosság számára elérhetővé váltak, és mind rendelkeznek hatósági engedéllyel, illetve megfeleltek a szigorú minőségellenőrzésen. Ráadásul még válogathatunk is: a kezelőorvos, a háziorvos és a gyógyszerész is tud abban segíteni, ha Magyar Gyógyszert szeretnénk vásárolni. Ezzel nem csak egészségünket támogathatjuk, hanem egy olyan hazai iparágat is, amely több ezer hazai vállalkozásnak biztosítja a megélhetést. 

Az adagolási előírás nem javaslat

Mivel gyógyszerekről van szó, soha ne vegyük félvállról az alkalmazási előírást, ne csak a vényköteles, hanem a recept nélkül kapható készítményeknél is tartsuk be az előírt adagolást. Ne felejtsük el, mégiscsak beavatkozunk a szervezetünk működésébe azzal, hogy beveszünk valamilyen gyógyszert. A vényköteles gyógyszerekkel ráadásul azért is fontos körültekintőnek lennünk, mert azok tulajdonságai, hatásai és alkalmazásuk szigorú orvosi kontrollt igényelnek. Vannak ugyanis olyan hatóanyagok, amelyek nem megfelelő mennyiségben alkalmazva nem a kívánt hatást váltják ki, esetleg más gyógyszerekkel együtt szedve problémákat is előidézhetnek. Jusson ez eszedbe, amikor legközelebb magadat szeretnéd gyógyítani! 

(Képek forrása: Magyar Gyógyszer Védjegy)

Ezt is szeretjük