Olyan, mint egy vígjátékká alakított, nagyon színes Sin City (x)
Őrülten jól néz ki Ember Márk és Szabó Győző a Thália új, Lövések a Broadwayn című musicalében.

LaB 1920x1080 No Type
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

- Az egészet úgy kell elképzelni, mintha egy jóhumorú grafikus a Sin Cityt vígjátékká alakította volna, de a Sin Cityével ellentétben ez nagyon is színes lesz - mondta a Lövések a Broadwayn című nagyszabású produkció olvasópróbáján Béres Attila rendező, amikor az előadás látványvilágáról beszélt. A New Yorkban játszódó előadás képi világa gyakorlatilag egy a ledfalakon megjelenő rajzolt film, ami a díszlettel együtt alkot egységet. A produkció zenei anyaga eredeti, kortárs anyag, az 1920-as és 30-as évek legjobbjaiból összeválogatva. A történet pedig egy klasszikus Woody Allen-történet.

A darab 1930-ban játszódik, amikor még a jólöltözöttség volt az általános - nem véletlenül jut eszünkbe rögtön a Gatsby-stílus.

Nick Valenti (Szabó Győző) véreskezű New York-i maffiafőnök - nem mellesleg teljesen odavan éppen aktuális, sztriptíztáncos barátnőjéért, Olive-ért. És mivel a nő híres sztár akar lenni, még arra is hajlandó, hogy benyomja egy készülő Broadway-produkcióba, aminek bemutatását nagyvonalúan megfinanszírozza. Hogy Olive a próbák alatt szemmel legyen tartva, mellé rendeli első számú gengszterét, Cheechet (Ember Márk), aki szintén nem szívbajos, ha egy kis „munkáról” van szó - akivel a főnök nem szimpatizál, Cheech kezei között könnyen a Gowanus-csatornában végzi. 

Ember Márk és Szabó Győző.
Ember Márk és Szabó Győző.

Helen (Szinetár Dóra), a nagy múltú primadonna, aki jó pár éve már csak a régi sikerekből él, a nagy visszatérésre készül - a már említett Broadway-darabban -, és ismét fellángol a színpad és a tehetséges szerzők iránt érzett olthatatlan szerelme.

A darab ifjú szerzője, David (Hevesi László) rendkívül ígéretes mint férfi, de színdarabján lenne mit javítani. Pennsylvaniában kétszer bukott félamatőr produkciókban, és most, hogy megtalálja a nagy lehetőség, mindent elkövet, hogy az előadást sikerre vigye. 

Szinetár Dóra és Hevesi László.
Szinetár Dóra és Hevesi László.
Szinetár Dóra.
Szinetár Dóra.

A próbák megkezdődnek, csakhogy mindenki érzi: az elsöprő sikerhez valami hiányzik.

Talán a legkegyetlenebb bandatag, aki maga se hitte volna, hogy zseniális drámaíró?

Az alvilági háborúk közben megszületik az előadás. És a Broadway-premier hatásosabb nem is lehetne: élesben lőnek a színpadon.

Szereplők: Szabó Győző, Hevesi László, Ember Márk, Szinetár Dóra m.v., Mórocz Adrienn, Mentes Júlia Virginia, Szervét Tibor, Nagy Viktor, Szabó Erika, Tamási Zoltán, Hunyadkürti István és Ikotics Milán. Rendező: Béres Attila.

A Woody Allen legendás filmjéből készült Broadway-musical a korszak fantasztikus swingslágereivel - Magyarországon először - szeptember 11-től a Thália Színházban!

Az előadásra a jegyek elérhetők: https://thalia.hu/jegyek-musor/

(Képek forrása: Thália Színház)

Ezt is szeretjük