A Madách Színház színésze aluljárókban utcazenész: Lőrincz Sándor így tartja el magát
Lőrincz Sándor színész az utcazenélésből tartja el magát, miután elmaradtak a fellépései.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A világjárvány miatt sok színész kényszerül arra, hogy amíg zárva tartanak a színházak, más bevételi forrás után nézzenek. 

Néhányan az előadóművészettől teljesen elütő szakmával keresnek pénzt, mások az eddigi hivatásukhoz részben kötődő munkával. Az utóbbiak csoportjába tartozik Lőrincz Sándor is.

Lőrincz Sándor utcazenélésből tartja el magát

A Bors szúrta ki, hogy a Madách Színház színésze az Örs vezér téren az aluljáróban utcazenészként keres pénzt. Az RTL Klub Reggeli című műsorában ma azt mesélte, nem most kezdte, hanem már 12 éve, de a motivációja akkor még más volt. 

- Régen az ember ezt jókedvében tette, vagy ha éppen volt szabadideje, akkor kiment. Én például nagyon szeretem ezt az életérzést, csak az elején féltem, hogy viszonyulnak hozzá az emberek. 

lorincz-sandor
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- A mostani helyzet más, mindennap ki kell állni, néha napi kétszer is. Most tulajdonképpen csak ebből élek. Nem akarok panaszkodni, nyilván ez most nem a félretevős időszak, de minden megvan, ami kell: az ember a számláit kifizeti, van mit enni, és köszi!

A cikk az ajánló után folytatódik

Azt mondta a műsorban, változó, hogyan viszonyulnak hozzá az emberek, látszik, hogy sokakban nagy a feszültség, de van, aki kifejezetten hálás, és megköszöni, hogy legalább utcazenét hallhat, ha más élőzenét nem is.  

- Nekem ez egy meditáció is, szeretem ezt csinálni, a zenével foglalkozni. Ha valakinek ezt tetszik, az nagyon jó, ha nem, akkor meg nem. Tegnap este a Keletinél játszottam, és már távolról láttam, hogy egy szerelmespár rohant le a lépcsőn, már útközben táncoltak, annyira örültek, hogy végre valahol buli van. Nagyon cukik voltak - osztotta meg a nézőkkel.  

lorincz-sandor2
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Nem csak egyedül gitározik és énekel, Egri János jazz-zenésszel szokott mostanában összeállni, aki nagybőgős és basszusgitáros is.

- Ő Magyarország egyik legnagyobb jazzbőgőse. Annyira jó volt, hogy odajött hozzám, és megkérdezte, játszhat-e velem. "Úristen, az Egri János akar játszani velem!" Heti egyszer-kétszer szoktunk összeállni. Meg szoktuk beszélni egymással, ki hova megy. Több barátom is van, akit az utcán ismertem meg, és vannak, akiket már előtte is ismertem, aztán ő is elkezdett az utcán zenélni. Meg szoktuk egymással üzenetekben beszélni, ki hol van, mert akkor nem oda megyünk, a pénzkeresés szempontjából nem érné meg ugyanott játszani. 

Őt is nyomasztja, hogy nem lehet nagyobb társaságba menni, de próbálja a karanténidőszakot pozitívan szemlélni, így van ideje fejleszteni az angoltudását, otthon új dalokat tanulni. Az utcazenélést később sem fogja abbahagyni, csak nem fog mindennap kényszerből kiállni a gitárjával.

Xantus Barbara most ebből él

Xantus Barbara az utóbbi években magánszínházakban játszott, ahol, ha nincs előadás, fizetés sincs, így a világjárvány miatt a színésznő is nehéz helyzetbe került. 2020 novemberében egy bevásárlóközpontban maszkokat kezdett el árulni, az autóját eladta, végül új, a szakmájához közeli foglalkozásokat talált.

Ezt is szeretjük