Friss fotón Lőrincz Gabriella bemondónő - 58 évesen is képernyőn van
Így néz ki ma Lőrincz Gabriella, aki 35 évvel ezelőtt lett a Magyar Televízió bemondónője.

lorincz-gabriella-cover-1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az érettségi után Lőrincz Gabriella eredetileg a Színház- és Filmművészeti Főiskolára jelentkezett, ám mivel oda nem vették fel, végül az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar-népművelés szakán szerzett diplomát.

1982-ben lett a Magyar Televízió bemondónője, később műsorvezetőként és szerkesztőként is bizonyította tehetségét. Az évtized második felében a popzene műfajában is kipróbálta magát: az éneklés mellett dalokat és dalszövegeket is írt, az 1990-es években pedig egy iskolát alapított, ahol azokat tanították, akik a tévés műfajok iránt érdeklődtek.

lorincz-gabriella-2017
Fotó: MTV, Martfűi Városi Televízió

Lőrincz Gabriella legnépszerűbb műsora a Világokon át - Barangolás a metafizika birodalmában volt, amely 1999-ben indult, a 12 részes ismeretterjesztő műsor filozofikus hangvételben tolmácsolta a spirituális létszemlélet alapfogalmait. A műsor 2007-ben könyv alakban és DVD-n is megjelent, az 58 éves műsorvezető pedig a közelmúltban a Martfűi Városi Televízióban mesélt népszerű sorozatáról.

- Én ugyanúgy egyetlenegy néző is lehetnék tulajdonképpen, csak én voltam abban a helyzetben, aki elkészíthette ezt a sorozatot, de én ugyanúgy arról a bizonyos nulláról indulva készítettem el. Ezek a kérdések akkoriban jutottak el hozzánk, hogy ki vagyok, mi a sorsom, mi a dolgom itt a Földön, hová megyek, hogyan intézzem az életem, mi a helyes és helytelen, és ezekre kerestem a választ - nyilatkozta Martfűn Lőrincz Gabriella.

Ezt is szeretjük