Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)
Aki egyszer már belekóstolt a város egyedülálló légkörébe, az újra és újra visszatér.

MEDRES 00000035897 Blick-auf-den-Linzer-Mariendom Oberoesterreic
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Linz meglep, magával ragad, és megváltoztat: legyünk akár egy hajó fedélzetén a Dunán, egy csodás koncerten, magasan a város tetői felett, egy festékszóró spray-vel a kezünkben a graffitigalériában vagy épp kísérletezés közben egy múzeumban. Aki egyszer már belekóstolt a város egyedülálló légkörébe, az újra és újra visszatér.

A városközpont sajátos hangulata, a különböző korszakokból származó épületek, a változatos kulturális kínálat és a Duna garantáltan magával ragadja a Linzbe látogatókat. A várost kettészelő folyó két partja pihenőoázis és kulturális központ is egyben: napközben parkok és bárok várják a pihenni és feltöltődni vágyókat, éjszaka a múzeumok megvilágított, futurisztikus homlokzatai ejtik ámulatba a bámészkodókat.

Fotó: Ars Electronica Center, © Linz Tourismus

Ami Linzet leginkább megkülönbözteti a többi várostól, az a különleges és összetéveszthetetlen karaktere, valamint az a folyamatos fejlődés, melyen a város átmegy. Ezzel egyidejűleg az UNESCO által médiaművészeti várossá nyilvánított Linzben mindig az emberek állnak a középpontban. Aki kíváncsi, annak feledhetetlen élményekben lehet része a Duna-parti városban, és megtapasztalhatja a változást, mely Linzet jellemzi.

Ami Linzben kihagyhatatlan

A jövő múzeuma: elmerülni a mesterséges intelligencia új világában

A jövő múzeuma a holnappal foglalkozik. Az interaktív kiállítások művészi módon mutatják be a technológia hatását az emberek mindennapjaira. Egyedülállónak számítanak a Deep Space 8K vetítőterem és 3D-s animációi is.

Fotó: Ars Electronica Center, © Linz Tourismus, Robert Josipovic

Graffitiművészet a kikötőben

Színes műalkotások várják az érdeklődőket a Mural kikötői galériában. Több mint száz graffiti-műalkotás díszíti a linzi kikötőben található akár 50 méter magas ipari épületeket. A Mural kikötővel Európa egyik legnagyobb összefüggő outdoor graffitigalériája jött létre. A vezetést követően a résztvevők maguk is spray-t ragadhatnak.

Különleges pillanatok a történelmi központban

A különleges hangulatú főtér egyik központi eleme a lenyűgöző Szentháromság-szobor. A közvetlenül a Duna partján, barokk épületek és színes homlokzatok ölelésében található téren számtalan kávéház és bár csábít időzésre.

Fotó: © Linz Tourismus, Robert Josipovic

A közelben áll a linzi kastély is, és az itt található Kastélymúzeum ad otthont Felső-Ausztria természet-, kultúr- és művészettörténeti kiállításainak. A hatalmas építmény építészetileg is lenyűgöző alkotás, ráadásul csodás kilátást is kínál a barokk óvárosra. Akárcsak a belvárosban, itt is számtalan üzlet csábít könnyed sétára, vásárlásra.

Médiaművészet a város háztetői felett

A Höhenrausch - Magaslati mámor -, vagyis a város háztetőin vezető sétaút mentén a médiaművészet egyedülálló alkotásai mellett a Linzre nyíló különleges kilátást is megcsodálhatják a vendégek. Az útvonal legkiemelkedőbb fénypontja a fa kilátótorony.

Utazás Linz tetejére

A sokoldalú Pöstlingberg különleges élmény a fiataloknak és időseknek egyaránt. Az 539 méter magas Pöstlingberg jóval a város fölé magasodik. A hegytetőn álló zarándoktemplomhoz a világ egyik legmeredekebb vasútvonala vezet: a Pöstlingberg villamossal 20 perc alatt juthatunk fel a város „házi” hegyére. A kilátóterasz, az állatkert, valamint a sárkányvasút és a törpék birodalma szintén megér egy látogatást.

A város felfedezéséhez foglalható ajánlatcsomag itt.

Coverfotó: kilátás a linzi Marien-dómra, * Oberösterreich Tourismus GmbH, Susanne Einzenberger.

Ezt is szeretjük