Május 2-ig még leadhatja szavazatát a Libri irodalmi díjak döntősei közül a kedvencére! (x)
2016 óta Libri irodalmi díjat kaphatnak azok a magyar írók és köteteik, melyek az olvasók és a kultúra számára is külön értékeket képviselnek.

116182 PR cikk2 1200x628 (1) (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szabó T. Anna József Attila-díjas költő, műfordító szerint „A regényhez erő is kell, nemcsak idő.” Az irodalom pedig húzóerő, hiszen erősen összeköti a kultúra iránt elkötelezetteket, a lelkes írókat és lelkes olvasókat. A Libri Könyvkereskedelmi Kft. 2016-ban indította útjára a Libri irodalmi díjat, mely azóta is töretlenül jutalmazza azokat a magyar írókat és köteteiket, melyek nemcsak hozzánk, de a kultúránkhoz is hozzáadnak valamit.

Az idei év döntőseit az előző évben megjelent szép- és tényirodalmi művekből álló 155 jelöltet tartalmazó hosszúlistából választotta ki a felkért, 212 ismert közéleti személyiség, majd az így kialakult tízes listából egy öttagú szakmai zsűri és a közönség választ két kötetet, melyek májusban elnyerik a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. Tavaly Grecsó Krisztián Vera című kötete kapta a Libri irodalmi közönségdíját, Láng Zsolt nagyregénye, a Bolyai pedig a Libri irodalmi díjat nyerte el. 

116519 Femina pr cikk 560x840

2021 döntőseinek listája a következő:

1. Bereményi Géza: Magyar Copperfield

2. Grecsó Krisztián: Magamról többet

3. Halász Rita: Mély levegő

4. Háy János: A cégvezető 

5. Jászberényi Sándor: A varjúkirály - Nyugati történetek

6. Kiss Tibor Noé: Beláthatatlan táj

7. Nádasdy Ádám: A szakállas Neptun

8. Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk 

9. Szabó T. Anna: Szabadulógyakorlat

10. Tompa Andrea: Haza

Bővebb információt a díjról, a 155 kötetről, illetve a döntős szerzőkről, műveikről a Libri irodalmi díj oldalán találhat, valamint a Libri Könyvesboltok Facebook-oldalán. A közönség március 25-től május 2-áig voksolhat kedvenceire a Libri weboldalán.Az öttagú szakmai zsűri tagjai: Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Beck Zoltán dalszerző, a 30Y zenekar alapítója, énekese, gitárosa és a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színésznő, Károlyi Csaba irodalomkritikus, író, szerkesztő, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese és az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatója, Szilágyi Zsófia irodalomtörténész, kritikus, irodalmi szerkesztő és a Szegedi Tudományegyetem tanára.

A szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomag talál gazdára, melyet a szervezők sorsolnak ki. A csomagok a Libri irodalmi díjak tíz döntősének köteteiből állnak össze, a díjátadó pedig májusban lesz. 

116182 LID PR3 930x300 (4) (1)

(Képek forrása: Libri)

Ezt is szeretjük